18:24 15.11.2016

Ляшко вимагає надати Ю.Шухевичу держохорону й відсторонити Медведчука від Мінського процесу

3 хв читати
Ляшко вимагає надати Ю.Шухевичу держохорону й відсторонити Медведчука від Мінського процесу

Керівник парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що на зустрічі з президентом України Петром Порошенком у вівторок висунув вимогу надати державну охорону народному депутату зі своєї фракції Юрієві Шухевичу.

Крім того, О.Ляшко розповів, що вимагає відсторонити від Мінського процесу спецпредставника України в підгрупі з гуманітарних питань, лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука, а також порушив питання щодо подання генпрокурора на арешт керівника парламентської фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка.

"У мене відбулася зустріч із президентом Порошенком. Ми звернулися до президента надати державну охорону Юрію Шухевичу. Цю охорону буде надано йому, як тільки Юрій Романович напише особисту заяву", - сказав О.Ляшко журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

"Крім того, я висунув вимогу відсторонити Медведчука від переговорного процесу в Мінську як представника України", - сказав лідер фракції, пояснивши, що В.Медведчук і його помічники причетні до провокації, яка сталася в парламенті у вівторок, внаслідок якої намагалися використати парламентаря-радикала" Ю.Шухевича.

О.Ляшко зазначив, що народні депутати з фракції "Батьківщина" вивели Ю.Шухевича на трибуну з тим, щоб він зачитав текст проекту постанови про початок процедури імпічменту президента. "Я хотів би, щоб наші колеги з "Батьківщини" й особисто пані Тимошенко розповіла, для чого вони використовують "втемну", разом із помічниками Медведчука і Медведчуком, шанованого мого колегу Юрія Шухевича", - заявив політик.

Крім того, він розповів, що перед президентом П.Порошенком порушив питання про необхідність внесення генеральним прокурором подання про надання згоди Верховної Ради на арешт Ю.Бойка. "Бойко має відповідати за вчорашній напад", - додав О.Ляшко.

Раніше у вівторок фракція "Батьківщина" не записалася для виступу на пленарному засіданні.

Після виступу інших представників фракцій і груп, серед яких був лідер "радикалів" Олег Ляшко, який висловив критику на адресу лідерки фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко, остання попросила про виступ.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив, що виступає фракція "Батьківщина", а після короткої паузи назвав ім'я Ю.Шухевича.

Представники фракції Радикальної партії, серед яких був О.Ляшко, підійшли до трибуни, до якої вивели також Ю.Шухевича, і спробували останньому емоційно щось пояснити.

"Це нечесно", - вигукнув О.Ляшко з трибуни й попросив про перерву в пленарному засіданні.

Спікер А.Парубій оголосив перерву, згідно зі заявою фракцій "Народний фронт" та Радикальній партії.

Після цього інциденту Ю.Шухевич покинув сесійну залу у супроводі народного депутата-радикала Андрія Лозового.

Як повідомлялося, 14 листопада під час засідання погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій у Верховній Раді між лідером Радикальної партії О.Ляшком і керівником фракції партії "Опозиційний блок" Ю.Бойком сталася сутичка.

Спікер парламенту доручив розібратися в інциденті регламентному комітету. Пізніше цього ж дня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки між Ю.Бойком та О.Ляшком за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного або громадського діяча) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА