16:50 17.11.2016

Парубій закликає генпрокурора якнайшвидше надати додаткові матеріали щодо Новинського

2 хв читати
Парубій закликає генпрокурора якнайшвидше надати додаткові матеріали щодо Новинського

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає генерального прокурора України Юрія Луценка якнайшвидше направити до парламенту додаткові матеріали до подання на зняття недоторканності з народного депутата (фракція "Опозиційний блок") Вадима Новинського, а регламентному комітету доручив невідкладно їх розглянути.

"Я закликаю генерального прокурора якнайшвидше надати ці матеріали, додаткові матеріали на розгляд регламентного комітету", - заявив А.Парубій, відкриваючи вечірнє пленарне засідання в четвер.

При цьому спікер парламенту заявив: "І я даю доручення регламентному комітету після того, як надійде відповідь від генерального прокурора, невідкладно зібратися для ухвалення рішення".

А.Парубій нагадав, що згідно з регламентом парламенту, у профільного комітету є 20 днів на те, щоб розглянути це питання, і цей термін закінчується 24 листопада.

"Якщо буде порушено процедуру, ми знаємо, це завершиться програним судом. Тому в цьому питанні ми маємо йти, дотримуючись букви закону", - наголосив він.

Водночас спікер нагадав членам регламентного комітету, що Верховна Рада не є ані прокуратурою, ані судом.

"Якщо є звернення до нас про згоду на кримінальне провадження, ми маємо дати згоду, а потім уже суд визначатиме, скоєно злочин чи ні", - наголосив А.Парубій.

Як повідомлялося, 17 листопада регламентний комітет Верховної Ради відклав ухвалення рішення щодо подання генерального прокурора України про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Вадима Новинського (фракція "Опозиційний блок").

Таке рішення вони аргументували тим, що Генпрокуратура і глава цього відомства Юрій Луценко, який брав участь у засіданні, не відповіли на всі поставлені парламентарями запитання. У зв'язку з цим комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням у найкоротші терміни надати додаткові матеріали, після чого й буде прийнято рішення. Комітет найближчим часом підготує перелік документів, які має надати Генпрокуратура, і в найкоротші терміни провести нове засідання із зазначеного питання.

Після засідання комітету Ю.Луценко в коментарі журналістам заявив: "Вони вимагають від Генпрокуратури те, чого Генпрокуратура робити не має права, оскільки КПК забороняє мені розкривати таємницю досудового слідства". При цьому він повідомив, що очікує від представників комітету переліку документів, які вони хочуть додатково отримати від Генпрокуратури, але діятиме згідно із законом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА