11:29 21.11.2016

ВР найближчого пленарного тижня ухвалить у цілому законопроект про обмеження доступу антиукраїнської друкованої продукції

2 хв читати
ВР найближчого пленарного тижня ухвалить у цілому законопроект про обмеження доступу антиукраїнської друкованої продукції

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко розраховує, що Верховна Рада ухвалить проект закону про обмеження доступу в Україну іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту (№5114) у цілому наступного пленарного тижня (5-11 грудня).

"Профільний парламентський комітет підтримав ухвалення в другому читанні та в цілому закону про заборону російської пропагандистської книжки та захист українського книжкового ринку, а, по суті, це не заборона, а введення дозвільної системи", - сказав він в ефірі "Українського радіо".

В.Кириленко вважає, що ухвалення цього законопроекту буде "ще одним кроком на шляху деколонізації України".

"Я вже мав розмову з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм - наступного пленарного тижня законопроект ставиться на голосування, і сподіваюся, навіть не сподіваюся, а знаю - буде ухвалений", - додав віце-прем'єр.

Як повідомлялося, 8 вересня Кабінет Міністрів України на засіданні схвалив законопроект про надання Державному комітету телебачення і радіомовлення повноважень забороняти ввезення в Україну книжок із Росії та Криму, які мають антиукраїнський зміст. "Метою законопроекту є введення механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту", - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час засідання уряду.

Ухвалення законопроекту дасть змогу заборонити в друкованих виданнях пропаганду комунізму, заклики до порушення територіальної цілісності. "Надання центральному органу виконавчої влади, який організовує державну політику у видавничій сфері, повноважень стосовно ухвалення рішень на підставі висновків експертної ради про віднесення видавничої продукції, яка має походження, виготовлена або ввозиться з території держави-агресора або тимчасово окупованої території України, до такої, яка заборонена до розповсюдження на території України", - сказав О.Наливайко.

Крім того, пропонується прописати порядок отримання дозволу на ввезення та розповсюдження такої продукції в Україні.

20 жовтня Верховна Рада України після одноголосного рішення членів профільного комітету, що порекомендували прийняти його в першому читанні, прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законів щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту (№5114).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА