13:28 29.11.2016

НАЗК рекомендує 9 компаній для проведення незалежного фінаудиту політпартій

2 хв читати
НАЗК рекомендує 9 компаній для проведення незалежного фінаудиту політпартій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) рекомендує 9 приватних аудиторських компаній для проведення незалежного фінансового аудиту політичних партій.

"Незалежний фінансовий аудит політичних партій - новація українського законодавства, і проходити його в 2017 р зобов'язані ті вітчизняні політичні сили, які отримали в цьому році державне фінансування або брали участь в проміжних виборах 2016 року до Верховної Ради в 7 мажоритарних округах. А це 26 партій - загальна кількість представлених в парламенті і тих, які були суб'єктами виборчого процесу влітку", - написала глава НАЗК Наталія Корчак на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у вівторок.

За її словами, НАЗК рекомендує партіям 9 аудиторських фірм, які можуть проводити незалежний фінансовий аудит звітності про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру партій.

Згідно з інформацією на сайті НАЗК, рекомендовані: ТОВ "Ейч Ел Бі Юкрейн", ТОВ "Маг", ТОВ "Крестоном Джі Сі Джі Аудит", ТОВ "Ернст енд Янг Аудиторські послуги", ТОВ "АФ "ПКФ Аудит-фінанси", ТОВ "Грант Торнтон Легіс", ТОВ "К "П.С.П. Аудит ".

"Це ті фірми, які відповідають законодавчим критеріям (входять до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які мають не менше трьох сертифікованих співробітників, щорічний дохід фірми протягом останніх 3 років становив не менше 3 млн грн, і т.д.), мають всі необхідні підтверджувальні документи про відповідність цим критеріям і згодні провести цю "пекельну роботу", - написала Н.Корчак.

Вона вважає, що з часом аудиторські компанії будуть коригувати критерії для подальшої участі в партійному аудиті.

Також вона додала, що партії мають право залучати до проведення незалежного фінансового аудиту будь-які інші аудиторські фірми, про які НАЗК не має інформації, проте вони повністю відповідати зазначеним в законі критеріям.

Згідно із законодавством, звіт незалежного зовнішнього аудиту разом з внутрішнім аудитом, щоквартальним звітом (за IV квартал 2016 року) і річним звітом за 2016 рік політичні партії повинні подати в НАЗК до 9 лютого 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА