12:41 03.12.2016

Южаніна: Скасування ПДВ означало би "повернення з ХХІ ст. у кам'яний вік"

2 хв читати
Южаніна: Скасування ПДВ означало би "повернення з ХХІ ст. у кам'яний вік"

Пропозиції щодо скасування в Україні податку на додану вартість (ПДВ) і його заміни податком з продажу є нереалізованим і недоцільним, вважає глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Як зазначила вона в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна" (ZN.UA), скасувати ПДВ неможливо, щонайменше через вимоги міжнародної торгівлі і курсу України на інтеграцію з ЄС, де ПДВ працює повсюдно.

"Висувати пропозицію щодо його скасування не можна без проведення розрахунків, які ж надходження очікуються від податків, що мають стати компенсаторами. Мотиви авторів зрозумілі - складність адміністрування, значна кількість зловживань, тому давайте все спростимо до податку з продажів, тому що ПДВ ми не вміємо ні контролювати, ні рахувати. Питання: ми що, вже настільки себе недооцінюємо?" - запитала депутат.

Н.Южаніна підкреслює, що заміна ПДВ на податок з продажу буде для України кроком назад. "Створено систему електронного адміністрування, продумані й виписані всі механізми до точки і коми, а ми хочемо все скасувати і ввести податок з продажу. Це, вибачте, як з ХХІ ст. в кам'яний вік повернутися і сподіватися на краще життя", - підсумувала вона.

Говорячи про проблему систематичних змін в Україні податкового законодавства, глава профільного комітету назвала це "неприпустимою ситуацією". "Підприємці втомилися. Постійна невизначеність не сприяє роботі, а зміна податкового законодавства - це і є постійна невизначеність. У цивілізованих країнах податкові зміни розглядаються роками, обов'язково проходять кілька читань, щоб кожен законодавець у залі зрозумів, що розглядається, для чого це прийматимуть, яка від цього користь... Маю визнати, що мораторій на зміни до ПКУ бодай на кілька років - це хороша ідея ", - сказала Н.Южаніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА