13:53 05.12.2016

У БПП називають проплаченими статті зі звинуваченнями з боку О.Онищенка, Ляшко вимагає розслідувати скандал

2 хв читати
У БПП називають проплаченими статті зі звинуваченнями з боку О.Онищенка, Ляшко вимагає розслідувати скандал

Керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко вимагає створити у Верховній Раді України тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування озвучених фактів політичної корупції народним депутатом Олександром Онищенком, який перебуває в національному розшуку.

"Фракція Радикальної партії вимагає розслідувати факти політичної корупції, оприлюднені народним депутатом Онищенком. Ми підготували відповідний проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування політичної корупції", - заявив О.Ляшко в ході засідання погоджувальної ради керівників парламентських фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок у Києві.

О.Ляшко нагадав, що згідно із заявою О.Онищенкао, "70 депутатів парламенту беруть щомісяця гроші від 20 до $100 тис.", що проплаченим було голосування за призначення генерального прокурора Юрія Луценка, за відставку керівника Служби безпеки України Валентина Наливайченка і "низка інших законів голосувалося за гроші".

У фракції "Блок Петра Порошенка" вважають, що за публікаціями заяв О.Онищенка в іноземних ЗМІ стоїть російський фінансовий ресурс.

"Після провалу проплачених масових протестів, якими не вдалося розворушити Україну всередині, нас атакують статтями в ЗМІ, за якими ховаються серйозні гроші", - сказала заступник глави фракції БПП Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

Вона наголосила, що звинувачення на адресу українських політиків лунають від людини, яку підозрюють в укладанні "газових угод" на 3 млрд грн.

"Публікація вийшла в газеті Independent, яка належить російському олігархові Лебедєву. Причому журналісти інших видань констатують, що пропозиції видати таку статтю надходили і низці німецьких видань, але не отримали свого підтвердження", - розповіла заступник голови фракції БПП.

При цьому вона назвала гібридної атакою спробу спровокувати конфлікт, пов'язаний нібито з тотальною корупцією в парламенті.

Крім того, І.Луценко зазначила, що О.Онищенко намагається спровокувати конфлікт між фракціями "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА