16:23 06.12.2016

Рішення Регламентного комітету Ради надає можливість винести питання про зняття недоторканності з Новинського до сесійної зали

3 хв читати
Рішення Регламентного комітету Ради надає можливість винести питання про зняття недоторканності з Новинського до сесійної зали

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що рішення Комітету Верховної Ради з питань регламенту щодо народного депутата Вадима Новинського дозволяє винести питання зняття депутатської недоторканності з цього парламентарія до сесійної зали.

"Сьогоднішнє рішення комітету надає можливість голові Верховної Ради винести питання до зали, а там прийняти єдино правильне рішення – зняти недоторканність з депутата, якого підозрюють у скоєнні злочину", - сказав генпрокурор після засідання комітету у вівторок.

При цьому Ю. Луценко додав, що винність або невинність В. Новинського встановить лише суд.

Він зазначив, що має відбутися вручення підозри в заочному порядку екс-главі МВС Віталію Захарченко, вже є нова підозра для екс-президента Віктора Януковича. Крім того, за його словами, заплановано проведення нових слідчих дій і після цього буде вручено остаточну підозру В. Новинському.

Генпрокурор наголосив: "Новинський, треба віддати йому належне, зараз ходить за викликом слідчого, дає пояснення (...) ".

Ю. Луценко також повідомив, що В. Новинського планується викликати і в подальшому для проведення слідчих дій.

"Між рішенням Верховної Ради і підозрою мине трохи часу. Між підозрою і обвинувальним висновком – більше часу", - упевнений генпрокурор.

Він також не виключив, що питання про позбавлення В. Новинського недоторканності буде винесено на голосування до сесійної зали в будь-який день і висловив готовність бути присутніми на засіданні.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України підозрює народного депутата В. Новинського (фракція "Опозиційний блок") в пособництві незаконному позбавленню волі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) УПЦ (МП), організованого злочинного групою в складі екс-президента Віктора Януковича, екс-главою МВС Віталієм Захарченком та колишнього начальника київської міліції Валерія Коряка, а також у пособництві в перевищенні влади або службовими повноваженнями співробітником правоохоронного органу.

"Умисні дії Януковича, Новинського, Коряка, Захарченка... призвели до порушення прав та свобод і особистої недоторканності Драбинки, що виявилося в незаконному позбавленні його волі строком на 175 діб", - заявляв раніше Ю. Луценко на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради 17 листопада. "Народний депутат Новинський умисними діями, які відобразилися в пособництві Януковичу, Захарченку, Коряку... Вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу. Крім того, Новинський... вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу",- сказав генпрокурор.

У свою чергу, В. Новинський заявив, що подання генерального прокурора – це скомпільований набір політичних декларацій. "Порушена проти мене справу – політично мотивована, повністю сфабрикована і ґрунтується на свідченнях лжесвідків. Її мета – переслідування політичної партії "Опозиційний блок", членом якої я є. Це черговий тиск на опозицію. Ми говоримо правду про події в країні, про збанкрутілу владу і нас за це переслідують", - переконаний він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА