16:16 06.12.2016

Комітет ВР не визнав подання на часткове зняття недоторканності з Новинського законним

2 хв читати
Комітет ВР не визнав подання на часткове зняття недоторканності з Новинського законним

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту не має підстав визнати законним, мотивованим і обґрунтованим подання генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського, йдеться в рішенні комітету, ухваленому на засіданні у вівторок.

Водночас в комітеті зазначають, що подання ініційоване і подане належним чином.

За словами голови регламентного комітету ВР Павла Пинзеника, далі комітет передасть своє рішення голові парламенту Андрію Парубію.

"Далі я буквально зараз підписую це рішення, направляю його голові Верховної Ради України. Він відповідно до регламенту визначає його подальше направлення - або на доопрацювання до Генеральної прокуратури України, або до зали Верховної Ради для ухвалення рішення", - сказав П.Пинзеник.

Як повідомлялося, 17 листопада регламентний комітет ВР відклав ухвалення рішення щодо подання генпрокурора України про зняття депутатської недоторканності з В.Новинського. Комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням у найкоротші терміни надати додаткові матеріали, після чого й буде ухвалено рішення.

3 листопада Ю.Луценко оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook фотокопію подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата В.Новинського.

Згідно з документом, нардепа підозрюють у перевищенні службових повноважень, вчиненому під час незаконного позбавлення волі Олександра Драбинка - особистого помічника покійного предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира (Сабодана). Генпрокуратура підозрює В.Новинського в здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ч. 1 ст. 365 (перевищення повноважень) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА