10:55 07.12.2016

М.Джемілєв заявив в Європарламенті, що РФ завезла до Криму ядерну зброю

2 хв читати
М.Джемілєв заявив в Європарламенті, що РФ завезла до Криму ядерну зброю

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив в Європейському парламенті, що Росія, яка окупувала Крим, завезла на півострів ядерну зброю, а кримськотатарський народ витісняють з півострова, повідомляє Місія України в Євросоюзі.

"За нашими даними, на півострів навіть завезли ядерне озброєння. Інформаційні служби меджлісу мають дані, що завезено шість ядерних боєголовок", - наведено слова М.Джемілєва в повідомленні, оприлюдненому у вівторок увечері на сторінці Місії України в ЄС в соцмережі Facebook.

За його словами, окупований Росією Крим зараз "перетворений на військову базу". "Відповідно до інформації нашої контррозвідки, там близько 70 тис. військових, включаючи ФСБ, поліцію", - розповів лідер кримських татар.

М.Джемілєв також переконаний, що "військового шляху звільнення Криму" немає. "Ми думаємо, що звільнення Криму можливе тільки дипломатичним шляхом, шляхом тиску на агресора. Один із головних засобів - це жорсткі санкції. Як вам відомо, після окупації Радянським Союзом Афганістану були застосовані жорсткі санкції, що призвело до його розпаду. Ми сподіваємося, що санкції, які застосовані до агресора, також призведуть до звільнення окупованих територій. Але я думаю, що терміни звільнення мають бути значно звужені, ніж після окупації Афганістану", - деталізував парламентар.

Крім того, М.Джемілєв зазначив, що "окупанти ліквідували всі демократичні свободи, встановлений режим, подібний до радянського". "Люди живуть в страху, процвітають доноси. До кримських татар особливе ставлення, тому що вони чітко сказали, що не сприймають окупацію", - наголосив він і додав, що приблизно 95% репресій, які вчиняють на території окупованого півострова, припадає на кримських татар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА