13:22 08.12.2016

"Опоблок" обіцяє захист Новинського із залученням міжнародних організацій, сам депутат упевнений у розвалі справи

2 хв читати

Фракція "Опозиційний блок" має намір захищати свого народного депутата Вадима Новинського, сам парламентар не вважає себе підозрюваним і, як і раніше, стверджує, що справу проти нього сфабриковано.

"Ми захищатимемо честь і гідність Вадима Владиславовича Новинського всіма законними методами, зокрема із залученням міжнародних організацій, яким буде показано реальне, істинне обличчя сьогоднішньої влади", - заявив лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко на брифінгу в четвер.

У свою чергу В.Новинський, якого сьогодні парламент частково позбавив недоторканності (дав дозвіл на притягнення його до кримінальної відповідальності), зауважив, що "спокійно сприйняв сьогоднішнє рішення Верховної Ради".

Народний депутат зазначив, що Генеральна прокуратура сфабрикувала проти нього справу, яка, на його переконання, розвалиться в суді.

"Ви подивіться на всі виступи депутатів і керівників фракцій Верховної Ради. Лише голослівні політичні заяви та звинувачення. Нічого пов'язаного з юриспруденцією та законом, тому це надає мені право стверджувати, що це виключно політичний тиск з економічним підтекстом", - зазначив В.Новинський.

Він також повідомив, що в цій справі "було чотири процесуальні прокурори, які не виконували злочинних наказів керівництва, і їх після цього відсторонювали".

"Один із процесуальних прокурорів навіть сказав, що цю справу необхідно закривати через відсутність складу злочину", - розповів депутат.

В.Новинський також зазначив, що чотири рази справу проти спецпідрозділу "Грифон" направляли до суду і чотири рази суд повертав її через відсутність складу злочину.

Він також додав, що попри те, що нині статус "Грифона" не визначено, генеральний прокурор звинувачує його (В.Новинського) в пособництві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА