15:07 12.12.2016

Адвокат Лещенка вказав на низку порушень НАЗК при складанні протоколу щодо депутата

2 хв читати
Адвокат Лещенка вказав на низку порушень НАЗК при складанні протоколу щодо депутата

Адвокат народного депутата України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергія Лещенко Дмитро Гненний звинуватив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у порушенні закону при складанні протоколу про адміністративне правопорушення при купівлі квартири.

Як йдеться в коментарі адвоката, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", встановлено, зокрема, що був порушений порядок повідомлення про наявність такого протоколу. "НАПК, порушуючи норми КУПАП, не повідомило про факт складання протоколу за місцем проживання. Жоден лист за адресою реєстрації депутата не надходив. Всі листи надавали адвокату", - зазначив Д. Гненний.

Він стверджує також, що порушено порядок ознайомлення з протоколом: "НАЗК, у порушення ст. 256 Купап, не надав можливості депутату ознайомитися з протоколом, дати пояснення по суті справи, надати докази на спростування звинувачень. У жодному повідомленні НАЗК не дотримані розумні строки можливості прибуття депутата до НАЗК і не врахована неможливість прибуття депутата в зазначений час".

Крім того, адвокат вказав на порушення права на ознайомлення з матеріалами справи: "НАЗК, у порушення ст. 268 КУПАП, 271 КУПАП, відмовлено у задоволенні клопотань адвоката про ознайомлення з матеріалами справи".

Д. Гненний наголосив, що правову позицію щодо змісту протоколу буде повідомлено додатково після ознайомлення з матеріалами справи в суді. Станом на 12 грудня С. Лещенко не отримав повістку на судове засідання, а також він не ознайомився з протоколом НАЗК, і досі залишається невідомим, на підставі чого НАЗК було встановлено правопорушення з боку народного депутата.

За інформацією адвоката, судове засідання у справі С. Лещенка призначено на 29 грудня у Печерському районному суді Києва.

Як повідомлялося, за результатами перевірки НАПК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С. Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. На момент придбання нерухомості С. Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну зарплату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн).

У НАЗК повідомляли, що з 30 листопада, С. Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. 1 грудня на офіційному сайті агентства було розміщено публічне запрошення депутата з ознайомлення з протоколом, проте він так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки.

6 грудня НАЗК вирішило направити до суду протокол про адмінправопорушення С. Лещенка при купівлі квартири в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА