18:07 14.12.2016

Депутати пропонують створити ТСК для перевірки фінансово-господарської діяльності "Київміськбуду"

2 хв читати
Депутати пропонують створити ТСК для перевірки фінансово-господарської діяльності "Київміськбуду"

Проект постанови №5524 від 9 грудня 2016 року про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) для перевірки фінансово-господарської діяльності ПАТ "Холдингова компанія (ХК) "Київміськбуд" зареєстровано у Верховній Раді.

Як повідомляється на веб-сайті парламенту, ініціатором проекту постанови є депутат Єгор Соболєв (фракція "Самопомочи").

Депутат пропонує зарахувати до складу ТСК вісьмох народних депутатів, її головою призначити Олену Бабак (фракція "Самопомочи"), заступником голови – Віталія Сташука (фракція "Народний фронт").

Як планується, ТСК працюватиме шість місяців і за підсумками роботи має надати звіт на пленарному засіданні Верховної Ради.

Згідно з текстом документа, ТСК запропоновано створити для перевірки фінансово-господарської діяльності ПАТ "ХК "Київміськбуд", а також для здійснення контролю за перебігом розслідування кримінальних проваджень стосовно компанії, її членів правління та членів наглядової ради.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, що в 2014 році правоохоронні органи виявили і почали розслідування правопорушень, що стосуються розкрадання майна "Київміськбуду", до яких, за версією слідства, були причетні особи, які представляють на основі доручень інтереси Київської міської ради (Київрада) у наглядовій раді ПАТ. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного відчуження акцій компанії.

Згідно з документом, у вересні 2016 року прокуратура Києва під час ревізії кримінальних проваджень стосовно екс-мера Києва Леоніда Черновецького і посадових осіб, які працювали під його начальством, встановила факт незаконного закриття кримінального провадження про відчуження шести кіпрських компаній акцій 34 будівельно-монтажних і транспортних підприємств, які перебували у володінні "Київміськбуду", на суму 77 млн грн. За результатами вивчення матеріалів постанову про закриття цієї кримінальної справи було скасовано та вжито заходів щодо активізації розслідування.

У документі також згадується досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати посадовими особами ПАТ "ХК "Київміськбуд" грошових коштів з ознаками кримінальних злочинів, вчиненої за попередньою змовою з приватним підприємством.

Крім того, згадується кримінальне провадження стосовно депутата Київради, посадових осіб Київської міськдержадміністрації та інших фізосіб, які, діючи за попередньою змовою, з використанням підприємств з ознаками фіктивності, незаконно приватизували понад 52 млн акцій ПАТ "ХК "Київміськбуд", які належать територіальній громаді Києва.

В свою чергу компанія "Київміськбуд" в заяві на своєму веб-сайті зазначає, що згідно з нормами Конституції України, у Верховній Раді відсутні повноваження щодо здійснення перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств, а норми Господарського кодексу України забороняють органам та посадовим особам місцевого самоврядування незаконно втручатися в господарську діяльність суб'єктів господарювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА