12:01 15.12.2016

Керівники прикордонних відомств України та Білорусі домовилися продовжити роботу із залучення міжнародної технічної допомоги на облаштування держкордону

2 хв читати
Керівники прикордонних відомств України та Білорусі домовилися продовжити роботу із залучення міжнародної технічної допомоги на облаштування держкордону

У Мінську в середу відбулася зустріч керівників прикордонною службою України та Республіки Білорусь Віктора Назаренка і Леоніда Мальцева, в результаті якої сторони обговорили ситуацію на українсько-білоруському держкордоні, стан її охорони та рівень взаємодії прикордонно-представницьких апаратів.

"Оцінюючи результати охорони державного кордону, головні прикордонні уповноважені двох країн зазначили, що спільними зусиллями забезпечено належний рівень прикордонної безпеки і цілісність державного кордону", - йдеться в оприлюдненому в четвер вранці на сайті Держприкордонслужби України повідомленні.

В.Назаренко і Л.Мальцев констатували, що в умовах незавершеної демаркації білорусько-українського держкордону загалом вдалося узгодити рубежі охорони кордону і забезпечити скоординованість дій прикордонних підрозділів України та Білорусі з охорони кордону, "при цьому не допущено виникнення жодного інциденту і інших провокаційних дій на державному кордоні ".

В інформації сказано, що білоруська сторона відзначила професійні дії українських прикордонників щодо забезпечення режиму державного кордону під час проведення демаркаційних робіт згідно з Договором між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон.

Під час зустрічі було проаналізовано результати сезонного пропуску через державний кордон жителів прикордонних районів для збору дикоросів на території Республіки Білорусь в 2016 році і розглянуті питання організації пропуску в 2017 році.

Також керівники прикордонного відомства двох країн обговорили стан і перспективи співпраці щодо залучення міжнародної технічної допомоги і визнали ефективною реалізацію в Україні та Білорусі спільного проекту міжнародної технічної допомоги "СУРКАП-2".

"Крім того, вони домовилися про продовження спільної роботи із залучення міжнародної технічної допомоги на облаштування українсько-білоруського кордону в рамках ініціативи ЄС" Східне партнерство "та Програми ЄС з транскордонного співробітництва" Польща-Білорусь-Україна "на 2014-2021 роки", - йдеться в інформації.

За результатами зустрічі В.Назаренко висловив упевненість, що результати спільної роботи, а також досягнуті домовленості дозволять забезпечити якісно новий рівень взаємодії на основі взаємних інтересів двох держав, а також підтвердив відкритість української сторони до діалогу щодо вдосконалення взаємодії та пошуку нових форм співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА