09:38 16.12.2016

Європейські лідери прийняли документ, який посприяє завершенню ратифікації Угоди про асоціацію з Україною Нідерландами

2 хв читати
Європейські лідери прийняли документ, який посприяє завершенню ратифікації Угоди про асоціацію з Україною Нідерландами

Лідери країн Євросоюзу прийняли документ, пропонований прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, який сприятиме завершенню процесу ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Завершення ратифікації угоди з Україною залишається найважливішою метою ЄС... Ретельно вивчивши підсумки голландського референдуму 6 квітня 2016 року щодо законопроекту зі схвалення угоди про асоціацію, а також з урахуванням занепокоєння, яке звучало перед референдумом і про яке повідомив прем'єр-міністр Нідерландів, Європейська Рада бере до уваги рішення глав держав і урядів Європейського Союзу, мета якого - зняти ці побоювання, в повній відповідності з угодою про асоціацію та договорами ЄС", - йдеться в документі, текст якого оприлюднено на сайті Ради ЄС у четвер увечері.

У документі, зокрема, зазначено, що угода про асоціацію не наділяє Україну статусом кандидата в члени ЄС, а також не створює зобов'язань надання такого статусу Україні в майбутньому; не містить зобов'язань гарантування колективної безпеки або іншої військової допомоги чи підтримки Україні; не надає українським громадянам або громадянам Євросоюзу, відповідно, права проживати і працювати на території, відповідно, держав-членів ЄС або України; не потребує додаткової фінансової підтримки з боку держав-членів ЄС для України; боротьба з корупцією посідатиме центральне місце у зміцненні відносин між сторонами.

Крім того, сторони здійснюватимуть співпрацю у рамках боротьби з корупцією, зміцнення верховенства права та закону.

У документі також наголошується, що сторони зобов'язані виконувати свої зобов'язання відповідно до угоди про асоціацію, їх дотримання контролюватиметься. Невиконання зобов'язань, у крайньому разі, може включати призупинення будь-яких прав або зобов'язань, передбачених угодою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА