20:09 20.12.2016

Громадяни України, на думку Юнкера, отримають "безвіз" з ЄС протягом кількох тижнів

1 хв читати
Громадяни України, на думку Юнкера, отримають "безвіз" з ЄС протягом кількох тижнів

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна отримає візову лібералізацію з Європейським Союзом за кілька тижнів, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда".

За інформацією видання, президент Єврокомісії у своїй статті Standing by Ukraine для журналу Baltic Rim Economies нагадав, що в 2010 році Єврокомісія поставила перед Україною низку вимог щодо реформ, які вона мала виконати для візової лібералізації. "Після ретельної і тривалої оцінки ми дійшли висновку, що ці умови були дотримані. Тепер ми повинні виконати свою частину угоди", - написав Ж.-К.Юнкер.

"Я вважаю, що українські громадяни будуть вільні від обов'язку отримання візи протягом кількох тижнів", - додав президент Єврокомісії.

Також він висловив сподівання, що наступний транш макрофінансової допомоги Україні буде розблоковано на початку 2017 року.

Крім того, за словами Ж.-К.Юнкера, ЄС і надалі докладатиме зусиль для вирішення конфлікту на сході України дипломатичними засобами і шляхом забезпечення повної поваги суверенітету і територіальної цілісності України.

"Саме тому ЄС наполягає на повній реалізації Мінських домовленостей, починаючи з повного і належного режиму припинення вогню", - написав він.

"З нашого боку ми продовжуватимемо робити все від нас залежне, щоб допомогти цій великій європейській нації знову стати на ноги", - наголосив Ж.-К.Юнкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА