10:15 24.01.2017

Спецслужби РФ поширюють в Україні антисемітські настрої – Геращенко

2 хв читати

Спецслужби Російської Федерації поширюють в Україні антисемітські настрої, заявив народний депутат України Антон Геращенко в ефірі каналу "112.України" у понеділок ввечері

"Ви, напевно, пам'ятаєте, як у листопаді раптом з'явилася новина про підкинуту свинячу голову на могилу шановного євреями Цадика в Умані. Також була інформація, що в Чернівцях під час візиту спікера ізраїльського Кнесету, раптом з'явилися написи антисемітського змісту. У листопаді-грудні поширювалися антисемітські книжки. Можу заявити, що це не просто спонтанний сплеск, це знову-таки цілеспрямована акція російських спецслужб для сіяння антисемітських настроїв в Україні", - заявив А. Геращенко.

За словами А. Геращенка, спецслужби РФ сприяють розвитку криміногенної ситуації в Україні. "Безумовно, зростання криміногенної ситуації зумовлене зубожінням населення. Російські спецслужби підігрівають ситуацію, тому що вона буде негативно впливати на загальну стабільність в Україні", - переконаний він.

Як повідомлялося, 21 грудня за спецлінією "102" відділу поліції Умані надійшло повідомлення, що на могильному комплексі цадика (раббі) Нахмана відбуваються протиправні дії. "Виїздом на місце події встановлено, що невідомі особи облили вхід у комплекс фарбою червоного кольору і залишили відрізану голову свині. З місця події вилучено низку речових доказів", - йдеться в оприлюдненій інформації.

Генпрокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування скоєного в синагозі злочину і скасував відпустку обласного прокурора.

Спочатку за фактом хуліганських дій було відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Згодом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) КК України.

Міністерство культури України розцінює як провокацію ксенофобського характеру осквернення синагоги на могильному комплексі цадика Нахмана і не виключає інших деструктивних зовнішніх впливів і іноземних факторів з метою дестабілізації ситуації" на релігійному ґрунті.

Заступник голови Нацполиции України Костянтин Бушуєв повідомив, що поліція вживає заходів для встановлення не лише особистостей підозрюваних, але і мотивів, за якими цей злочин було скоєно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА