14:56 26.01.2017

"Наш край" вимагає від влади прозорості в переговорах із МВФ

2 хв читати
"Наш край" вимагає від влади прозорості в переговорах із МВФ

Переговори з МВФ про умови надання кредитів мають відбуватися публічно і з урахуванням інтересів українців, оскільки влада України , прикриваючись "вимогами" МВФ, готова впроваджувати будь-які антисоціальні ініціативи, заявив співголова партії "Наш край", народний депутат Антон Кіссе.

"Немає сумніву, що умови МВФ переважно неприйнятні для українців, однак українська влада часто перевершує кредиторів за цинізмом, з яким планує відбирати копійку в зубожілого населення. Щоб уникнути спекуляцій і необґрунтованого погіршення соціальних стандартів, усі переговори з фондом мають відбуватися публічно і прозоро", – цитує в четвер прес-служба "Нашого краю" А. Кіссе.

Співголова партії зазначив, що заява віце-прем'єра Павла Розенка про відмову від підвищення пенсійного віку в переговорах з МВФ стала можливою лише під тиском громадськості.

"Але це не означає, що ця та інші антисоціальні ініціативи остаточно зняті з порядку денного переговорів. Урядовці постійно роблять заяви, що суперечать одна одній: будемо підвищувати пенсійний вік, не будемо, будемо знову. Це можливо лише в умовах непрозорості переговорів. Всі вимоги МВФ і пропозиції уряду мають бути озвучені. І лише після схвалення українським суспільством можуть бути узгоджені. Іншого шляху немає", – наголосив парламентарій.

Він закликав владу відмовитися від експериментів з пенсійним віком і тиском на підприємців, а зосередити свою увагу на викорінення корупції та детінізації економіки.

"Боротьба з корупцією, виведення економіки з тіні, припинення зловживань на державних підприємствах і закупівлі – є дієвими механізмами боротьби проти системних фінансових проблем держави. Це допоможе уникнути необґрунтованого тиску на людей, які й так "затягнули паски" через економічну ситуацію в країні", – підсумував А. Кіссе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА