16:58 07.02.2017

Україна має розраховувати на власні сили в конфлікті з РФ - Горбулін

2 хв читати
Україна має розраховувати на власні сили в конфлікті з РФ - Горбулін

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ Володимир Горбулін вважає, що Україна має розраховувати на свої сили в конфлікті з Росією, оскільки Європа намагається уникнути протистояння, а США зайняті своїми внутрішніми проблемами.

Під час презентації колективної монографії "Світова гібридна війна: Український фронт" у Києві у вівторок В.Горбулін окреслив кілька сценаріїв розвитку ситуації, які може намагатися реалізувати Кремль.

"Це може бути наступ збройних формувань із Донбасу, підтримуваних російськими військами з усіх можливих напрямків", - сказав академік НАНУ.

Крім того, за його словами, це може бути сценарій "ультиматум", що стосується федералізації та фактичної десуверенізації України. "Сценарій "деградація" - перетворення України на сіру зону, нічийну територію нестабільності та замороженого конфлікту, приречену на поступову деградацію", - додав В.Горбулін.

"Який із цих сценаріїв буде реалізовано, ми сьогодні не знаємо. Але маємо бути готові до будь-якого з них. Гібридна війна відкрила нам очі на реальність. Ми твердо дивимося на речі і навчилися за красивими словами бачити прагматичні інтереси сторін конфлікту", - вважає він.

За словами В.Горбуліна, цивілізована Європа "намагається будь-якою ціною уникнути конфлікту та залишитися у своєму комфортному невіданні". "Америка, схоже, на деякий час абстрагується від своїх амбіцій і зобов'язань та зосереджується на внутрішніх конфліктах. Тому головна наша ставка - це власні сили, наша рішучість і правда", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА