14:26 11.02.2017

Українські дипломати готують ноту з приводу затримання українського письменника Жадана в Мінську

2 хв читати
Українські дипломати готують ноту з приводу затримання українського письменника Жадана в Мінську

Міністерство закордонних справ України та посольство України в Білорусі готують ноту з приводу затримання в Мінську українського письменника Сергія Жадана, українські дипломати супроводжують його до перетину українсько-білоруського кордону, повідомила, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"МЗС уже дало доручення, щоб співробітники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це щойно мені сказала заступник міністра Олена Зеркаль", - повідомила І.Геращенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбуці" в суботу.

За її словами, представник українського посольства в Білорусі Валерій Жигун підтвердив інформацію, що С.Жадана затримали в Мінську, і що він провів ніч у Ленінському райвідділі міліції в Мінську.

Перший віце-спікер зазначила, що в посольстві України в Білорусі дізналися про інцидент тільки в суботу вранці, тому що родина письменника не зверталася до них раніше, "а білоруси не дали інформації про затримання громадянина України, що, безумовно, є порушенням".

"Посольство і МЗС України вже готують ноту з цього приводу. Це справді ганьба і час жорстко ставити питання перед Мінськом про неприпустимість дій ФСБ, що таким ганебним способом, через формування спільних чорних списків намагається погіршити і наші з білорусами двосторонні відносини", - написала І.Геращенко.

Як повідомив начальник управління консульської забезпечення служби МЗС України Василь Кирилич у суботу в ефірі телеканалу "112.Україна", С.Жадан наразі звільнений із вимогою залишити територію Білорусі. "МЗС України вживатиме всіх необхідних заходів для з'ясування обставин і причин затримання С.Жадана в Білорусі", - сказав він.

Як повідомлялося, українського письменника, поета та волонтера Сергія Жадана в ніч на суботу, 11 лютого, співробітники міліції затримали в готелі в Мінську і до ранку протримали у відділку через заборону в'їзду в Білорусь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА