18:51 12.02.2017

Президенти України і Словенії обговорили питання виконання Мінських угод і збереження санкцій проти РФ

2 хв читати
Президенти України і Словенії обговорили питання виконання Мінських угод і збереження санкцій проти РФ

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Республіки Словенія Борутом Пахором, який відвідав Україну в рамках свого міжнародного турне після візитів до Берліна і Москви, повідомляє прес-служба глави Української держави в неділю.

"Дякую за сильну та надійну позицію щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, за тверду позицію в питанні забезпечення європейської єдності, включно з санкціями, а також за чітку позицію щодо незаконної анексії Криму", - цитує прес-служба П.Порошенко.

Президент України поінформував співрозмовника про останнє загостреннє ситуації на Донбасі у зв'язку з обстрілами Авдіївки з боку бойовиків.

"Було відзначено, що для досягнення прогресу у переговорному процесі щодо політичного врегулювання мають бути виконані першочергові безпекові елементи Мінських домовленостей, передусім, повне і остаточне припинення вогню та відведення важких озброєнь", - йдеться в інформації.

П.Порошенко наголосив на важливості збереження послідовної санкційної політики ЄС щодо Росії до повного відновлення незаконно порушеного суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно-визнаних кордонах, включаючи Крим.

Було також обговорено питання європейської інтеграції України. Глава держави подякував за активну підтримку Словенії у питанні якнайскорішого запровадження Європейським Союзом безвізового режиму поїздок для громадян України.

"Сторонами було відзначено обопільну зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері енергоефективності, а також домовлено активізувати роботу з метою відновлення прямого авіаційного сполучення між Любляною і Києвом. Глава Української держави підтвердив зацікавленість України в посиленні співпраці зі Словенію в економічній, культурній та гуманітарній сферах", - повідомили в прес-службі.

Президент Словенії повідомив українській стороні про підсумки його переговорів у Москві та Берліні.

П.Порошенко поновив запрошення президенту Республіки Словенія Б.Пахору відвідати Україну з офіційним візитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА