17:54 17.02.2017

Прокуратура не може оскаржити в апеляційному суді закриття "квартирної справи" Лещенка, стверджує адвокат

3 хв читати
Прокуратура не може оскаржити в апеляційному суді закриття "квартирної справи" Лещенка, стверджує адвокат

Апеляційний суд не може розглядати апеляційну скаргу прокуратури у зв'язку з рішенням Печерського районного суду Києва про закриття адміністративної справи щодо порушень при придбанні квартири народним депутатом України Сергієм Лещенко, зазначає його адвокат Дмитро Гненний.

"Ми звертаємо увагу, що Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає вичерпний перелік осіб, які мають право оскаржити постанови такої категорії. На жаль, орган прокуратури до такого переліку осіб не належить. Тому виключається можливість оскарження цієї постанови", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

При цьому Д. Гненний додав: "Можливо, вони і подадуть таку апеляційну скаргу... але суд апеляційної інстанції обов'язково має повернути цю апеляційну скаргу без розгляду".

У свою чергу С. Лещенко заявив про вплив Адміністрації президента на Апеляційний суд Києва і стверджує, що "справедливість в такому суді апріорі неможлива".

За словами С. Лещенка, Національне агентство з протидії корупції збирає інформацію про його гонорари від видавництв, а також за лекції в навчальних закладах, тоді як жодної декларації високопоставлених чиновників НАЗК не перевірило.

"Окрім НАЗК, політичним переслідуванням мене займається Генеральна прокуратура... Управління з розслідування особливо важливих справ розіслало запити до усіх без винятку комерційних банків України з вимогою надати інформацію стосовно коли-небудь відкритих банківських рахунків мною, моєю матір'ю, сестрою, нареченою, моїми друзями, навіть батьками моїх друзів", - заявив народний депутат.

Між тим він зазначив, що інформація про придбання ним квартири з'явилася в Facebook за кілька днів до того, як була внесена до Державного реєстру. За словами С. Лещенка, таке стало можливим лише на підставі даних негласного спостереження за ним.

Як повідомлялося, за результатами перевірки НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С. Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. На момент придбання нерухомості С. Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну зарплату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 грн).

У НАЗК повідомляли, що з 30 листопада С. Лещенко ухилявся від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. 1 грудня на офіційному сайті агентства було розміщено публічне запрошення депутату для ознайомлення з протоколом, однак той так і не прибув.

6 грудня НАЗК вирішило направити до суду протокол про адмінправопорушення С. Лещенко при купівлі квартири в Києві.

Печерський райсуд Києва 16 лютого закрив так звану "квартирну справу" С. Лещенка у зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Прокуратура заявила про намір оскаржити це рішення Печерського райсуду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА