09:48 13.03.2017

Глава МЗС України засудив акти вандалізму над польськими пам'ятниками на Львівщині та відзначив "почерк третьої сторони"

1 хв читати
Глава МЗС України засудив акти вандалізму над польськими пам'ятниками на Львівщині та відзначив "почерк третьої сторони"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив пошкодження невідомими вандалами у Львівській області двох меморіалів загиблим у 1940-ві роки ХХ століття полякам.

"Засуджую чергові акти вандалізму на Львівщині щодо польських пам'ятників", - написав П.Клімкін у своєму акаунті у Twitter у неділю.

При цьому він зазначив, що обидва факти вандалізму мають "відомий почерк третьої сторони, якій ми спільно даємо рішучу відсіч".

Як повідомлялося, раніше в неділю агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі комунікації головного управління Національної поліції України у Львівській області повідомили, що невідомі зловмисники протягом кількох днів пошкодили у Львівській області два меморіали загиблим полякам.

За даними поліції, 10 березня невідомі облили червоною фарбою пам'ятник професорам Львівської політехніки, розстріляним німецькими військами влітку 1941 року, а також написали на пам'ятнику "Смерть ляхам".

Аналогічний випадок зафіксовано на день пізніше в смт Підкамінь Бродівського району: зловмисники облили червоною фарбою надмогильні пам'ятники поляків, загиблих у березні 1944 року, і залишили той самий напис "Смерть ляхам".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА