16:46 22.03.2017

Посла Угорщини викликали до МЗС України через заклик угорського віце-прем'єра створювати автономії в сусідніх країнах

2 хв читати
Посла Угорщини викликали до МЗС України через заклик угорського віце-прем'єра створювати автономії в сусідніх країнах

Посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня запросили до Міністерства закордонних справ України для пояснення нещодавніх закликів віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах, повідомила речниця українського МЗС Мар'яна Беца.

"Ми сьогодні запросили посла Угорщини для бесіди, і почуємо його коментарі. Він має сьогодні до нас прийти", - сказала М. Беца агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Раніше в МЗС України заявили, що питання забезпечення прав національних меншин в Україні не варто використовувати для нагнітання атмосфери недовіри та нерозуміння.

"Ми маємо разом протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин, зокрема тлумачення слів Ж. Шем’єна, як це вже неодноразово було зроблено російським агресором, для нагнітання атмосфери недовіри та нерозуміння. Адже завдяки багаторічним зусиллям української влади та угорської громади рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні є в багатьох сенсах прикладом для інших країн регіону", - йдеться в коментарі, оприлюдненому прес-службою МЗС у середу.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що заклики Ж. Шем’єна сприйняли з подивом і що Угорщина "завжди була і є важливим партнером для України".

"Ми високо цінуємо дружній характер двосторонніх відносин і високий рівень конструктивної співпраці. Ми розраховуємо, що позиція стосовно поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції нашої держави й надалі залишатиметься в основі наших добросусідських відносин. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційної позиції Будапешта", - заявили в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА