12:35 13.04.2017

ВР скасувала середньомісячний дохід як умову для надання пільг сім'ям загиблих учасників війни

2 хв читати
ВР скасувала середньомісячний дохід як умову для надання пільг сім'ям загиблих учасників війни

Верховна Рада України скасувала середньомісячний дохід як умову для надання низки пільг сім'ям загиблих учасників війни, а також скасувала пільговий ремонт будинків і квартир для сімей загиблих учасників АТО.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", закон №5713 про внесення змін до ст. 15 закону про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту щодо надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім'ї за основу та в цілому підтримали 269 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Цим законом народні депутати виключили положення закону, згідно з яким низка пільг членам сімей загиблих військовослужбовців надається за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї з розрахунку на одну людину за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який надає право на податкову соціальну пільгу порядку, визначену Кабінетом Міністрів України.

Йдеться про такі пільги для сімей ветеранів, як безоплатне одержання ліків, зубопротезування, 50-відсоткова знижка плати за користування житлом, 50-відсоткова знижка на комунальні послуги, знижка 50% на паливо для тих, які проживають у будинках без централізованого опалення, а також пільги на користування послугами зв'язку та на встановлення квартирних телефонів.

Водночас ухваленим законом визначено, що сім'ї загиблих учасників АТО не отримуватимуть пільги у вигляді позачергового безкоштовного капітального ремонту власних житлових будинків і першочергового поточного ремонту будинків і квартир.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА