14:43 19.04.2017

Голова української делегації в суді ООН: Ми маємо бути оптимістами, попри тонкощі юридичного процесу

2 хв читати
Голова української делегації в суді ООН: Ми маємо бути оптимістами, попри тонкощі юридичного процесу

Голова української делегації в Міжнародному суді ООН, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль вірить у те, що судді ухвалили рішення, спрямоване на захист прав людини, а також для запобігання погіршенню ситуації на Донбасі та в окупованому Криму.

"Продовжую вірити, що судді нас почули та прийняли рішення, спрямоване на захист прав людини та убезпечення від подальшого погіршення ситуації протягом розгляду справи по суті. Дякую всім, хто в нас вірить та підтримує. Маємо бути оптимістами, попри всі тонкощі юридичних процесів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у середу.

Заступник міністра зазначила, що українська сторона постійно працює над тим, щоб ефективно використати усі наявні правові інструменти для притягнення Росії до відповідальності.

"Сьогодні ми також зустрічаємося з іншою гаазькою інстанцією - офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, який вивчає злочини проти людяності на Майдані, в Криму та на сході", - поінформувала О.Зеркаль.

Як повідомлялося, 16 січня 2017 року Україна подала позов до Міжнародного суду ООН для притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Слухання в Міжнародному суді ООН за позовом України проти Росії відбулися 6-9 березня.

Київ просить такі тимчасові заходи: Україна просить суд зобов'язати РФ утримуватися від будь-яких дій, які можуть звузити або розширити предмет спору; здійснювати належний контроль за російсько-українським кордоном з метою припинення постачання зброї; припинити і запобігати постачанню грошей або зброї групам, які здійснюють терористичні атаки; вжити всіх можливих заходів з метою здійснення впливу на групи, які вона підтримує, з метою попередження вчинення ними терористичних атак проти цивільного населення; утримуватися від здійснення будь-яких заходів расової або етнічної дискримінації в Криму; дозволити діяльність меджлісу кримськотатарського народу; припинити насильницькі викрадення представників кримськотатарського народу; припинити обмеження освіти українською мовою.

Міжнародний суд ООН 19 квітня оголосить рішення про тимчасові запобіжні заходи за позовом України для притягнення Росії до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Згідно з порядком денним, оприлюдненим на сайті суду, початок засідання заплановано на 15:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА