12:01 25.04.2017

Лутковська готова брати участь у верифікації заручників, але початок цього процесу поки що відкладається

1 хв читати
Лутковська готова брати участь у верифікації заручників, але початок цього процесу поки що відкладається

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що готова приєднатися до початку процесу верифікації заручників, але він відкладається через не залежні від неї причин.

"Станом на сьогодні цей процес не почався через не залежні від нас причин, я чекаю наступного засідання в Мінську, яке має відбутися найближчим часом (26 квітня - ІФ), і як тільки буде дана відповідна команда, ми готові долучитися до процесу", - сказала вона журналістам у вівторок в Києві.

За словами В.Лутковської, офіс омбудсмена чекає політичних домовленостей на переговорах в Мінську й одразу ж буде виконувати відповідні доручення.

"Це політичні переговори, в яких ми не беремо активної участі, ми лише виконуємо доручення, які отримуємо від мінських переговорів", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 12 квітня в рамках засідання Тристоронньої контактної групи була досягнута домовленість про те, що В.Лутковська візьме участь у роботі над верифікацією списків заручників.

Пізніше перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) 18 квітня відмовилися від початку процедури верифікації списків заручників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА