16:19 24.05.2017

Подання на зняття недоторканності з Бобова відкличуть, якщо він сплатить податки – А. Геращенко

2 хв читати
Подання на зняття недоторканності з Бобова відкличуть, якщо він сплатить податки – А. Геращенко

Подання на зняття недоторканності з народного депутата з групи "Відродження" Геннадія Бобова може бути відкликано з парламенту, якщо він виплатить належну суму податків, заявляє народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Йому (Г. Бобову – ІФ) пред'являли обвинувачення за ст. 212 – несплата податків. Ця стаття передбачає, що якщо особа, яку звинувачують у несплаті податків, повністю погашає податковий борг, їй не висувають кримінальні питання. Тоді подання буде відкликано. Нехай платить гроші в бюджет", - сказав А. Геращенко журналістам у середу в Києві.

Раніше в середу, звітуючи у Верховній Раді, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Г. Бобов згоден зі звинуваченнями у порушеннях при сплаті податків і готовий сплатити $1млн несплачених податків.

"Щойно мені повідомили, що народний депутат Бобов згоден з цим повідомленням і готовий оплатити в держскарбницю понад $1млн несплачених податків і я вважаю це прекрасний приклад очищення Верховної Ради", - сказав він.

Генеральний прокурор поінформував, що вже були перевірені електронні декларації 35 народних депутатів, за ними ніяких порушень не виявлено.

"Ми разом з Державною фіскальноюслужбою вже перевірили і 35 присутніх в залі вже можуть спати спокійно: їхні декларації відповідають всім документам. Стосовно кількох десятків народних депутатів триває перевірка Державною фіскальною службою", - сказав Ю. Луценко.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України підготувала подання до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з депутатів Г. Бобова, Є. Дейдея і А. Лозового. "Під час спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим 2 КК України) та Андрія Лозового (ст. 212, 368 прим 2 КК України)", - написав генпрокурор Ю. Луценко у своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, 19 травня.

Ст.212 Кримінального кодексу України – Ухилення від сплати податків і зборів", ст. 366-1 КК – "Декларування недостовірної інформації", ст. 368-2 КК – "Незаконне збагачення".

23 травня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що подання на народних депутатів А. Лозового та О. Дейдея повернули на доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА