20:23 25.05.2017

Порошенко поінформував прем'єра Баварії про дії Росії, спрямовані на підривання Мінських угод

2 хв читати
Порошенко поінформував прем'єра Баварії про дії Росії, спрямовані на підривання Мінських угод

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Києві з прем'єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером (Horst Seehofer) обговорив розвиток ситуації на Донбасі та виконання Росією Мінських угод.

"Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Президент України поінформував про останні деструктивні кроки Росії, які спрямовані на підрив Мінських угод. Глава держави наголосив на важливості збереження санкційного тиску на Москву, що є запорукою відновлення не лише миру в Україні, а й збереження європейського порядку", - повідомляє прес-служба президента України в четвер.

Зазначено, що Г.Зеєгофер підтвердив, що нормалізація співпраці з Росією можлива лише за умови виконання Москвою Мінських домовленостей.

До складу баварської делегації увійшли також голова баварського ландтагу Барбара Штамм (Barbara Stamm) і державний міністр з питань Європи та міжрегіональних відносин Баварії Беата Мерк (Beate Merk).

П.Порошенко висловив окрему вдячність прем'єрові Баварії Г.Зеєгоферу та голові баварського ландтагу Б.Штамм за підтримку та реалізацію проектів з оздоровлення дітей, які постраждали в результаті російської агресії на Донбасі.

Президент України також зазначив, що ухвалення Євросоюзом рішення про надання безвізового режиму для українських громадян, а також очікуване набуття чинності угодою про асоціацію дасть змогу значно активізувати співпрацю.

"Глава держави підкреслив, що минулорічне значне зростання товарообороту між Україною та Баварією є наслідком запровадження поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС, результативності проведених реформ та свідченням відновлення української економіки", - йдеться в повідомленні.

За словами П.Порошенка, українська влада дуже цінує увагу баварського бізнесу до України й готова всіляко підтримувати цей інтерес.

П.Порошенко та Г.Зеєгофер також зустрілися з дітьми - переможцями конкурсу дитячого малюнка, присвяченого встановленню миру в Україні. Діти перебуватимуть у Баварії 5-22 липня 2017 року з ознайомлювальною поїздкою за підтримки Баварської державної канцелярії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА