11:02 13.06.2017

У Кабміні мають намір до липня розглянути всі акти для створення системи контролю держдопомоги в рамках СА

2 хв читати
У Кабміні мають намір до липня розглянути всі акти для створення системи контролю держдопомоги в рамках СА

Кабінет Міністрів України має до кінця червня розглянути всі законодавчі акти для створення системи контролю держдопомоги суб'єктам господарювання відповідно до зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також виконання зобов'язань України відповідно до договору про заснування Енергетичного співтовариства, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляє в понеділок прес-служба віце-прем'єр-міністра України, І.Климпуш-Цинцадзе провела робочу нараду з головою Представництва ЄС в Україні Хюґом Мінгареллі, присвячену виконанню зобов'язань України щодо створення ефективної системи контролю державної допомоги.

Під час наради державний уповноважений Антимонопольного комітету України Ганна Артеменко представила карту основних проектів актів, які найближчим часом заплановано винести на розгляд уряду, а також вже ухвалених.

Зокрема, ухвалено Закон «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», внесено відповідні зміни до Бюджетного кодексу, затверджено сім актів вторинного (похідного) законодавства про державну допомогу, а також підготовлено пілотний проект держдопомоги в енергетичному секторі.

"Контроль державної допомоги є надзвичайно важливим зобов'язанням України відповідно до Угоди про асоціацію. Представництво ЄС вітає АМКУ, який не просто розробив законодавство в сфері надання цієї допомоги, а зробив це раніше призначеного терміну, визначеного угодою про асоціацію. Зараз ми очікуємо подальшої підтримки уряду ", - наголосив Х.Мінгареллі.

У свою чергу, І. Климпуш-Цинцадзе зазначила, що набуття чинності з 2 серпня у повному обсязі Закону «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» є важливим кроком для становлення конкурентної української економіки відповідно до стандартів ЄС.

"Я сподіваюся, що до кінця червня Кабінет Міністрів розгляне всі законодавчі акти для створення ефективної системи контролю держдопомоги відповідно до зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. І в разі, якщо з цим виникнуть певні проблеми, у нас буде час для їх рішення до кінця липня", - сказала віце-прем'єр-міністр.

Вона повідомила, що зараз є проблема дискомунікаціі між відомствами і, відповідно, необхідність створення спільного органу для ефективної співпраці.

АМКУ запропонував створити профільну робочу групу, до складу якої увійдуть представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів і Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА