17:35 15.06.2017

Київ готує пропозиції щодо скасування плати за роумінг в країнах ЄС

2 хв читати
Київ готує пропозиції щодо скасування плати за роумінг в країнах ЄС

Україна готує конкретні ідеї щодо скасування плати за роумінг у мобільному зв'язку в країнах ЄС і представить їх до саміту Східного партнерства, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Україна у рамках Східного партнерства вперше порушила тему щодо скасування роумінгу, і спочатку в це ніхто не вірив. Я сподіваюся, що до саміту Східного партнерства ми прийдемо з конкретними ідеями щодо цього", - сказав він під час спільної прес-конференції з міністрами закордонних справ Швеції та Литви в Києві в четвер.

П.Клімкін також повідомив, що нині обговорюється питання зниження вартості навчання для українських студентів за кордоном.

Як повідомлялося, 10 червня президент України Петро Порошенко повідомив, що українська сторона провадить переговори з ЄС про скасування плати за мобільний роумінг. За його словами, також триває робота щодо введення доступних транспортних сполучень між Україною та ЄС, залучення лоукостів, збільшення спроможностей прикордонних пунктів пропуску.

З 15 червня скасовано плату за роумінг під час міжнародних дзвінків між країнами Євросоюзу. Деякі європейські оператори не стали чекати контрольної дати й запровадили нове правило за кілька днів до неї. Роумінг продовжує оплачуватися в Швейцарії й у деяких операторів на різних європейських територіях - в Андоррі, Монако, Сан-Марино й у Ватикані. При цьому заморські території Франції, хоч би як вони були віддалені від метрополії, звільняються від плати за роумінг.

З урахуванням різниці в національних телефонних тарифах передбачено механізм, що перешкоджає зловживанню новим правилом, коли, наприклад, жителі однієї країни захочуть стати абонентами в сусідній країні з вигіднішими цінами на міжнародний зв'язок або вдатися до інших хитрощів.

Саміт країн Східного партнерства запланований на 24 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА