13:10 14.08.2017

Нова Конституція зможе повернути Україні суверенітет і лідерство в Східній Європі - Полочанінов

2 хв читати
Нова Конституція зможе повернути Україні суверенітет і лідерство в Східній Європі - Полочанінов

Лише всенародно ухвалена Конституція, в основі якої лежить новий суспільний договір, може стати фундаментом держави Україна та повернути втрачені країною за минулі роки позиції, заявив співзасновник ГО "Конституційний конвент", ініціатор створення коаліції громадянського суспільства "Народна Конституція" Володимир Полочанінов.

Під час підписання спільного з головою партії "Основа" Андрієм Ніколаєнком меморандуму про входження до команди цієї політичної сили В.Полочанінов заявив, що така Конституція України дасть можливість країні повернути повноцінний суверенітет і лідерський потенціал у Східній Європі, який вона мала 26 років тому після набуття незалежності. На підписанні меморандуму був також засновник партії народний депутат Сергій Тарута.

Основною сферою уваги В.Полочанінова в команді "Основи" стане формування нового суспільного договору і старт процесу ухвалення нової Конституції України.

Під час підписання меморандуму політик заявив: "Правда в тому, що Україні потрібна не реформа Конституції, а нова Конституція. Тільки укладення нового суспільного договору дасть змогу залучити всіх українських громадян до мирного обговорення напрямів розвитку України. Лише нова Конституція дасть змогу здійснити перезавантаження системи влади і закладе фундамент сучасного та ефективного народовладдя в Україні".

Ідею прийняття нової Конституції України на всенародному референдумі В.Полочанінов з однодумцями з коаліції "Народна Конституція" просуває протягом 2014-2017 років. Першим результатом у законодавчому полі стала реєстрація в парламенті законопроекту №3781, що визначає процедуру підготовки проекту нової Конституції України.

В.Полочанінов був обраний у 2012 році народним депутатом Верховної Ради України VII скликання. У вересні 2014 року він з власної ініціативи склав депутатські повноваження, вважаючи, що дії парламенту VII скликання не мають ніякого відношення до того, що відбувається в Україні. Тому складання повноважень - єдиний можливий і логічний крок для людини та громадянина, що щиро бажає жити і працювати в сильній та успішній державі Україна.

Із 2015 року В.Полочанінов активно обстоює ідею нового суспільного договору й прийняття нової народної Конституції України. Він став співзасновником ГО "Конституційний конвент", був ініціатором створення коаліції громадянського суспільства "Народна Конституція" і співорганізатором Форуму громадянського суспільства "Новий суспільний договір" навесні 2016 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА