15:14 18.09.2017

"Наш край" іде на вибори в усіх об'єднаних громадах - рішення з'їзду

2 хв читати
"Наш край" іде на вибори в усіх об'єднаних громадах - рішення з'їзду

Партія "Наш край" братиме участь у виборах в об'єднаних територіальних громадах, призначених Центральною виборчою комісією на 29 жовтня, у всіх областях України.

Таке рішення ухвалено на XII з'їзді партії, який відбувся в Донецькій області, повідомляє прес-служба "Нашого краю" в понеділок.

Співголова партії Олександр Мазурчак наголосив, що "Наш край" має сильний кадровий потенціал та інструментарій вирішення завдань, що стоять перед створюваними об'єднаними територіальними громадами.

"З’їзд партії ухвалив рішення взяти участь у виборах у всіх областях України. Ми – партія громад, партія мерів. Наш край – єдина партія в Україні, яка системно обстоює інтереси громад як на місцевому, так і національному рівнях", - повідомив О.Мазурчак.

Він зазначив, що досвід уже створених в Україні об'єднаних територіальних громад свідчить: зі створенням ОТГ місцеве самоврядування стає по-справжньому ефективним, отримує бюджет та важелі управління.

"Збільшення фінансування відкриває нові можливості для жителів різних регіонів, сприяє появі нових робочих місць у містах і відродженню українського села. Участь у попередніх виборах до місцевих рад дала можливість залучити до роботи понад 4,5 тис. депутатів різного рівня від "Нашого краю". Партія представлена в понад 150 міських, селищних, сільських рад і районних радах", - резюмував співголова партії.

Як відомо, на 29 жовтня ЦВК призначила вибори у 202 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ). Зокрема, вони відбудуться у Вінницькій області - в 9 ОТГ, Волинській - 19, Дніпропетровській - 19, Донецькій - 2, Житомирській - 13, Закарпатській - 1, Запорізькій - 10, Івано-Франківській - 8, Київській - 4, Кіровоградській - 6, Луганській - 4, Львівській - 8, Миколаївській - 1, Одеській - 11 Полтавській - 12, Рівненській - 5, Сумській - 9, Тернопільській - 4, Харківській - 7, Херсонській - 10, Хмельницькій - 7, Черкаській - 15, Чернівецькій - 4, Чернігівській - в 14.

Виборчий процес стартував 9 вересня.

За даними Комітету виборців України, на останніх виборах до рад у міських об'єднаних громадах, які відбулися 30 квітня, переміг "Наш край": 42 представники партії стали депутатами (17,4% від загальної кількості). На другому місці - "Опозиційний блок" (37 депутатів, 15,3%), на третьому - БПП "Солідарність" (25, 10,3% - вище місце у зв’язку з представленістю в більшій кількості рад), на четвертому - "Відродження" (25, 10,3%), на п'ятому - "Радикальна партія" (23, 9,5%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА