12:39 25.09.2017

Гриневич зустрінеться з міністром людських ресурсів Угорщини в жовтні для обговорення закону про освіту

2 хв читати
Гриневич зустрінеться з міністром людських ресурсів Угорщини в жовтні для обговорення закону про освіту

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич проведе зустріч з главою Міністерства людських ресурсів Угорщини Золтаном Балогом не в понеділок, а в жовтні, для обговорення, зокрема, закону "Про освіту", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі відомства.

"Міністерство освіти і науки України отримало копію листа з пропозицією про зустріч міністра освіти і науки України Лілії Гриневич і міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога в п'ятницю, 22 вересня 2017 року, о 19:30 на мейл міжнародного відділу Міносвіти. Таким чином, фактично копія листи була отримана сьогодні, 25 вересня 2017 року", - повідомили агентству в Міносвіти.

У прес-службі зазначили, що оскільки міністр не планувала поїздку на Закарпатті та в понеділок, 25 вересня фізично перебуває в Києві, "на жаль, вона не зможе зустрітися з паном Золтаном Балогом.

"Уже передбачена зустріч Лілії Гриневич з міністром людських ресурсів Угорщини в жовтні за попередніми домовленостями між сторонами", - повідомили в Міносвіти.

Сторони планують обговорити і закон "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України 5 вересня.

Раніше З.Балог просив про особисту зустріч з Л. Гриневич 25 вересня, під час його візиту на Закарпатті для обговорення закону "Про освіту".

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон про освіту, який починає реформу освіти в Україні. Закон, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською мовою, на інших офіційних мовах Європейського Союзу.

Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

19 вересня голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав прийнятий раніше парламентом закон "Про освіту" та передав на підпис президенту України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА