16:35 03.10.2017

Україна вимагає доступу міжнародних гуманітарних місій на Донбас

2 хв читати

Міжнародні гуманітарні місії мають невідкладно отримати доступ до окупованих територій Донбасу, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за підсумками спільної з головою парламентського комітету із закордонних справа Ганною Гопко зустрічі з координаторами гуманітарних проектів ЄС.

"Захоплений РФ Донбас залишається повністю закритим для міжнародних гуманітарних місій, зате туди, з порушенням українського законодавства, протягом трьох років увірвалися близько 70 так званих "гумконвоїв" РФ. Україна вимагає негайного доступу саме міжнародних гуманітарних місій на окуповані території", - написала І. Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За її словами, гуманітарна та екологічна ситуація в зоні конфлікту залишається складною, переселенці найбільше потребують вирішення питань житла і робочих місць "і саме в цих сферах ми потребуємо найбільшої підтримки наших партнерів".

"Глава Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі разом із колегами розповіли про спільний план ЄС гуманітарного розвитку (Joint Humanitarian - Development Framework), що передбачає реалізацію комплексних заходів допомоги цивільному населенню, яке постраждало по обидві лінії розмежування. Плануємо, що в листопаді ми запросимо європейських колег на неформальну парламентську мінську платформу, щоб депутати могли приєднатися до обговорення загального гуманітарного плану ЄС", - написала І.Геращенко.

При цьому, за її словами, європейські партнери зазначають, що без стабілізації ситуації на Донбасі, "без стійкого миру і дотримання режиму тиші", гуманітарна ситуація в регіоні залишатиметься складною.

І.Геращенко розповіла, що під час зустрічі було обговорено гуманітарний план розвитку ЄС, спрямований на реалізацію гуманітарних і інфраструктурних проектів для підтримки постраждалих від конфлікту на Донбасі.

У зустрічі також взяли участь директор Департаменту з питань відносин з РФ, країнами Східного партнерства, Середньої Азії та ОБСЄ, ЄСВС Люк Девін, керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, керівник сектору з питань співпраці Групи підтримки України Стефан Шльонінг, політичний радник представництва ЄС в Україні Піт Блонд, керівник офісу ECHO (з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги) Са Юель Марі-Фанон, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, представники місії SGUA (Європейської групи підтримки України) Андреа Хохубер, Надія Вертебна і Софія Попов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА