18:28 03.10.2017

Україна та Азербайджан підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності

2 хв читати
Україна та Азербайджан підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності

Під час зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у вівторок сторони підтвердили тверду і беззаперечну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та Азербайджану у рамках міжнародно визнаних кордонів, повідомляється на офіційному сайті МЗС України.

П.Клімкін передав І.Алієву вітання президента України Петра Порошенка та запевнення в готовності прийняти президента Азербайджану з офіційним візитом в Україні, у рамках якого планується провести шосте засідання Ради президентів України та Азербайджану.

"Сторони позитивно відзначили високу динаміку двостороннього діалогу й активізацію співпраці в економічній сфері. Підтвердженням цього слід вважати те, що товарообіг за шість місяців поточного року вже перевищив обсяг двосторонньої торгівлі за весь 2016 рік. Учасники зустрічі підтвердили зацікавленість обох країн у подальшому поглибленні всього спектру двосторонньої співпраці", - йдеться в повідомленні.

У вівторок також відбулися переговори П.Клімкіна з його азербайджанським колегою Ельмаром Мамед’яровим.

"Основна увага під час переговорів приділялася обговоренню перспективних напрямів українсько-азербайджанської співпраці в політичній, торговельно-економічній, енергетичній, транспортній, культурно-гуманітарній, військово-технічній та інших галузях", - йдеться в повідомленні.

Глави зовнішньополітичних відомств двох країн погодили графік візитів високого рівня, обговорили низку питань щодо обміну досвідом, зокрема у сфері забезпечення прав вимушених переселенців, а також домовилися про алгоритм політичних консультацій на рівні міністерств закордонних справ обох країн. Були окреслені напрями співпраці у рамках міжнародних і регіональних організацій, зокрема у рамках ООН, ОБСЄ, РЄ, ОЧІС та ГУАМ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА