13:39 05.10.2017

"Наш край" закликає ЦВК розпустити Ічнянську виборчу комісію за невиконання рішення суду

2 хв читати
"Наш край" закликає ЦВК розпустити Ічнянську виборчу комісію за невиконання рішення суду

Центральна виборча комісія (ЦВК) має розпустити виборчу комісію м.Ічня Чернігівської області, яка, відповідно до рішення суду, незаконно сформувала непропорційні округу на виборах до новоствореної об'єднаної територіальній громаді, йдеться в заяві прес-служби партії "Наш край".

Згідно з рішенням Чернігівського обласного апеляційного суду, другий раз формування невідповідних округів до Ічнянської ОТГ визнано незаконним.

"Суд встановив, що Ічнянська міська виборча комісія діяла з порушенням закону, сформувавши непропорційні округи. Цим же рішенням комісію вдруге зобов'язали створити нові округу для виборів в ОТГ відповідно до закону про місцеві вибори. Комісія не виконала раніше ухваленого рішення Київського апеляційного адміністративного суду і залишила в силі свою постанову про непропорційне формування округів. Ми переконані, що комісія свідомо сформувала округи так, щоб зірвати вибори. Тому вимагає від ЦВК розпустити виборчу комісію і сформувати нову", - заявляють у партії.

Як наголошується в повідомленні, Ічнянська міська виборча комісія в порушення ст.17 закону "Про місцеві вибори" утворила непропорційні виборчі округи: в найменшому 125 виборців, а в найбільшому 2 тис 138. "Причому від кожного з них обиратимуть одного депутата, тобто округи свідомо нарізали під "своїх кандидатів", - зазначають у партії.

29 вересня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення виборчої комісії, зобов'язавши її створити 26 округів, в кожному з яких має бути приблизно 700 виборців - відповідно до чинного законодавства України. Однак комісія проігнорувала рішення суду і залишила в силі свою постанову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА