21:22 09.10.2017

Україна і Туреччина підписали низку угод про співпрацю, в тому числі контракти в оборонній сфері

1 хв читати
Україна і Туреччина підписали низку угод про співпрацю, в тому числі контракти в оборонній сфері

Президент України Петро Порошенко і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган за результатами VI засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною підписали Спільну заяву та План дій щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною і Туреччиною на 2017-2019 рр.
Як повідомляється на офіційному сайті глави української держави в понеділок, також були підписані контракти між українськими та турецькими компаніями в оборонній сфері.
Крім того, за підсумками Стратегічної ради було підписано Меморандум про співпрацю між Дипломатичною академією України при МЗС і Дипломатичною академією Турецької Республіки про готовність двох навчальних закладів до розвитку співпраці в освітній сфері, обміні науковим досвідом та розвитку навчальних програм.
Також була підписана Угода між урядами України і Туреччини про внесення змін до міжурядової Угоди про взаємне сприяння та захист інвестицій. Документ визначає порядок сприяння залученню взаємних інвестицій з Туреччини в Україну і з України до Туреччини, визначає механізм їх взаємного захисту на територіях обох держав, сприяє справедливому і рівноправному режиму інвестування.
Крім того, підписано протокол між урядами України і Туреччини про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухилень від податків на дохід і майно, а також міжурядовий імплементаційний протокол про співпрацю в галузі географічної інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА