14:16 10.10.2017

Турчинов: Коли РФ буде визнано країною-агресором, туди будуть їздити лише розвідники і шпигуни

2 хв читати
Турчинов: Коли РФ буде визнано країною-агресором, туди будуть їздити лише розвідники і шпигуни

Після визнання РФ країною-агресором з території України туди зможуть в'їжджати лише люди, які виконують спеціальні завдання, зокрема, розвідники і шпигуни, вважає секретар національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Коли цю країну буде визнано агресором, туди будуть їздити лише розвідники і шпигуни. Так чи ні? Якщо він розвідник, ми знайдемо, як його туди переправити. Якщо він шпигун, то нічого робити ... Я вважаю, що після визнання (РФ - ІФ ) країною-агресором їздити туди зможуть ті люди, які виконують специфічні функції", - сказав О.Турчинов на виставці спецтехніки в Києві у вівторок, відповідаючи на запитання про доцільність законопроекту щодо заборони в'їзду до РФ державних чиновників, зареєстрованого у Верховній Раді.

Він також відзначив активну діяльність "п'ятої колони" із дестабілізації ситуації в Україні. За словами О.Турчинова, вона також проявляється і в здійсненні терористичної діяльності.

Як повідомлялося, у Верховній Раді 9 жовтня було зареєстровано законопроект про тимчасове обмеження права громадян України на виїзд до РФ. Законопроектом запропоновано тимчасово ввести обмеження для державних службовців на виїзд з України до РФ, він не поширюється на співробітників дипломатичних служб. До списку виключень внесені ситуації, коли службовці виїжджають до держави-агресор для одержання невідкладного медичного лікування або участі в похоронах близького родича, якщо це підтверджено відповідними документами. За порушення тимчасового обмеження на виїзд з України до РФ запропоновано ввести адміністративну відповідальність.

Законопроект передбачає, що тимчасове обмеження діятиме до визнання Верховною Радою такими, що втратили силу рішень про забезпечення прав і свобод громадян та правового режиму на тимчасово окупованій території України і про визнання РФ державою-агресором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА