15:23 10.10.2017

Голова ОДА ініціює розпуск Миколаївської міськради

2 хв читати
Голова ОДА ініціює розпуск Миколаївської міськради

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації (ОДА) Олексій Савченко доручив юридичному відділу опрацювати механізм звернення до профільного комітету парламенту щодо припинення повноважень міської ради Миколаєва, потім звернутися з відповідним поданням до Верховної Ради.

У своєму відеозверненні на сторінці у Facebook О.Савченко нагадав, що минулого тижня депутати Миколаївської міської ради висловили недовіру міському голові Олександру Сєнкевичу.

Він поінформував, що секретар міськради Тетяна Казакова підписала ухвалене депутатами рішення, і воно набрало чинності, а на Т.Казакову покладено виконання обов'язків міського голови.

"Місяць тому я чітко висловив свою позицію: в Миколаєві законним способом мають відбутися вибори і міського голови, і міської ради. Сьогодні після консультацій із народними депутатами України від Миколаївської області та членами громадської ради при обласній державній адміністрації я дав доручення юридичному відділу опрацювати законний механізм звернення до профільного комітету Верховної Ради на предмет припинення повноважень міської ради", - озвучив свою позицію О.Савченко.

Згодом він має намір звернутися до Верховної Ради з поданням про розпуск міської ради Миколаєва, "далі слово за депутатами".

О.Савченко запевнив, що нині всі департаменти міськради працюють у штатному режимі, ніяких непередбачених ситуацій з опалювальним сезоном не буде.

Як повідомлялося, депутати Миколаївської міськради на позачерговій сесії 5 жовтня достроково припинили повноваження мера міста О.Сєнкевича ("за" 42 голоси).

До цього депутати Миколаївської міськради визнали незадовільною роботу О.Сєнкевича, а також роботу виконавчих органів влади і заступників міського голови.

У свою чергу О.Сєнкевич заявив, що вважає рішення депутатів про дострокове припинення його повноважень як міського голови незаконним і оспорюватиме його в суді.

О.Сєнкевич, кандидат від Об'єднання "Самопоміч", обраний мером Миколаєва в другому турі виборів міського голови в листопаді 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА