19:14 10.10.2017

Хуг вважає, що на Донбасі необхідно переходити від військової до мирної логіки

2 хв читати
Хуг вважає, що на Донбасі необхідно переходити від військової до мирної логіки

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні Олександр Хуг переконаний, що сторонам конфлікту на Донбасі необхідно переходити від військової логіки до мирної і використовувати можливості для відведення озброєнь і розмінування території.
"З початку поточного року і до сьогоднішнього дня місія підтвердила 398 випадків жертв серед цивільного населення. Це на 16% більше, ніж ми зафіксували за такий же період в 2016 році. І, природно, 398 жертв серед цивільного населення - це занадто багато", - сказав він на брифінгу у вівторок в Луганську.
О.Хуг вважає, що зараз є хороший момент для сторін, щоб закінчити конфлікт.
"Відведіть озброєння, як це було домовлено. Відведіть сили в тих місцях, де ви знаходитеся занадто близько один до одного. Приберіть міни та боєприпаси, які ще не розірвалися там, де вони ще знаходяться", - закликає він.
Перший заступник голови СММ ОБСЄ вказав, що розуміє з військової точки зору, чому зброя і сили знаходяться там, де вони знаходяться. "Але зараз якраз час для того, щоб військова логіка зникла, і зараз настав час для цивільної логіки, і сторони прийняли це", - підкреслив він.
О.Хуг зазначив, що Україна, Російська Федерація і керівники так званих "ДНР" і "ЛНР" домовилися про ті заходи, які повинні бути зроблені, і вони відомі.
"Для цивільного населення буде кращим різдвяним подарунком, якщо вони знову зможуть перетинати лінію дотику без страху, якщо їхні діти не будуть боятися, і вони зможуть пережити зиму в теплі", - вважає він.
Представник ОБСЄ звернув увагу, що з настанням зими, при замерзлій засніженій землі, буде практично неможливо відводити озброєння і проводити розмінування території, тому ці заходи необхідно вживати вже зараз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА