19:23 11.10.2017

Профільний комітет рекомендує ВР схвалити зміни до закону про столицю щодо призначення головою КМДА обраного мера Києва

2 хв читати
Профільний комітет рекомендує ВР схвалити зміни до закону про столицю щодо призначення головою КМДА обраного мера Києва

Комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому законопроект №4913 про зміни до закону "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо призначення голови Київської міської державної адміністрації) за результатами розгляду в першому читанні.

"Члени Комітету взяли до уваги, що законопроектом запропоновано внести зміни до закону ... шляхом викладення ч.2 ст.10-1 у новій редакції, відповідно до якої президент України призначає главою КМДА особу, обрану Київським міським головою. Це надасть можливість за визначенням суб'єктів права законодавчої ініціативи привести положення закону "Про столицю України - місто-герой Київ" в частині порядку призначення голови КМДА до вимог Конституції України та рішення Конституційного Суду України від від 25 грудня 2003 року №21-рп/2003", - повідомляє інформаційне управління апарату парламенту.

Представники Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" запропонували за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу і в цілому. На думку Асоціації, законопроект повністю узгоджується з чинним законодавством і не викликає заперечень. Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Рада України вважає, що пропоновані зміни до закону про столицю України не викликають принципових заперечень.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, законопроект внесли до парламенту народні депутати фракції БПП Сергій Алексєєв та Дмитро Білоцерківець 7 липня 2016 року.

Згідно з порівняльною таблицею, законопроектом запропоновано замінити п.2 ст.10-1 закону про столицю, яка наразі звучить так: "Главу КМДА призначає Президент України в порядку, передбаченому Конституцією України". Пропонована редакція звучить так: "Президент України призначає главою КМДА особу, обрану Київським міським головою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА