07:09 12.10.2017

Тіллерсон зажадав обгрунтувати звинувачення співробітників дипмісії США в Туреччині

1 хв читати
Тіллерсон зажадав обгрунтувати звинувачення співробітників дипмісії США в Туреччині

Держсекретар США Рекс Тіллерсон в телефонній розмові з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу закликав турецький уряд надати суду докази в зв'язку зі звинуваченнями затриманих співробітників дипмісії США в Анкарі, повідомила прес-секретар американського зовнішньополітичного відомства Хізер Нойерт.

"Держсекретар Тіллерсон висловив міністру закордонних справ Туреччини свою глибоку заклопотаність у зв'язку з затриманням турецьких громадян, які працювали в дипломатичній місії США в Туреччині, і декількох американців", - заявила вона.

За словами Нойерт, Тіллерсон "підкреслив важливість транспарентності по відношенню до звинувачень, озвучених турецьким урядом, а також необхідність того, щоб він представив докази, що підкріплюють ці звинувачення".

"Держсекретар США Тіллерсон і міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу домовилися про те, що дві сторони підтримуватимуть тісні контакти з приводу американського занепокоєння в зв'язку з цими затриманнями", - зазначила вона.

Як повідомлялося, посольство США в Анкарі та посольство Туреччини в Вашингтоні припинили неімміграційне візове обслуговування громадян двох країн.

Дії Вашингтона викликані тим, що співробітник генконсульства Сполучених Штатів в Стамбулі Метін Топуз, громадянин Туреччини, був заарештований за звинуваченням у зв'язках з ісламським проповідником Фетхуллахом Ґюленом, що знаходиться в США, і його організацією.

На думку Анкари, проповідник несе відповідальність за спробу військового перевороту в Туреччині в минулому році. Вашингтон залишив без уваги вимоги Туреччини про його видачу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА