07:44 12.10.2017

Посол України Валерій Чалий обговорив з американськими конгресменами співпрацю і допомогу для ЗСУ з боку США

2 хв читати
Посол України Валерій Чалий обговорив з американськими конгресменами співпрацю і допомогу для ЗСУ з боку США

Посол України в США Валерій Чалий зустрівся в середу з двома конгресменами - Данкеном Хантером і Дагом Лемборном і обговорив подальшу співпрацю і підтримку ЗСУ з боку США, повідомляється на сторінці українського посольства в США в "Фейсбук".
Першою пройшла зустріч з членом Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США Данкен Хантером, який також є одним з представників штату Каліфорнія.
"Посол України попросив конгресмена Хантера підтримати розширення програм допомоги Україні у військово-технічній галузі в оборонному бюджеті США 2018 року. Валерій Чалий відзначив важливість включення в документ, зокрема, положень, які дозволяють виділення коштів для реабілітації поранених українських військовослужбовців в медичних установах США і підтримку можливостей військово-морських сил України", йдеться в повідомленні.
Також український посол провів в той же день зустріч з членом Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США і Конгресового українського кокуса (зборів прихильників або членів політичної партії або політичного руху - ІФ) Дагом Лемборном.
"Посол України попросив американського законодавця підтримати законодавчі ініціативи, спрямовані на розширення американської допомоги ЗСУ, які, зокрема, дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації поранених українських військовослужбовців в медичних установах Сполучених Штатів, а також на підтримку можливостей військово-морських сил нашої держави" , інформує українське посольство.
Разом з В. Чалим  на зустрічах з конгресменами також були присутні - генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов та Герой України, перший заступник командувача ПДВ Збройних сил України генерал-майор Андрій Ковальчук.
Р. Романов розповів про роботу "Укроборонпрому" над удосконаленням оборонного комплексу України та обговорив перспективи співпраці з метою безпеки.
А. Ковальчук, ознайомив конгресменів з потребами, які відчувають українські військові під час бойових дій і як саме США можуть допомогти Україні в майбутньому.
10 жовтня в Вашингтоні відкрилася виставка сучасного озброєння AUSA (Association of the US Army) (Асоціація армії Сполучених Штатів), на якій вперше було представлено український стенд із зразками державного концерну 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА