14:53 17.10.2017

Порошенко закликав учасників мітингу біля ВР і правоохоронців забезпечити мирний характер акції

2 хв читати
Порошенко закликав учасників мітингу біля ВР і правоохоронців забезпечити мирний характер акції

 Президент України Петро Порошенко заявив, що поважає право людей на мирний протест, при цьому він наголосив на необхідності забезпечити саме мирний характер акції біля будівлі Верховної Ради.

"Я з розумінням ставлюся до акції і з повагою - до її учасників. Я вимагаю забезпечити мирний характер акції ... В жодному разі не можна допустити, щоб безвідповідальні політикани повторили трагічні події 31 серпня (2015 року - ІФ), які призвели до загибелі чотирьох нацгвардійців", - заявив він журналістам під час зустрічі з президентом Мальти в Києві.

П.Порошенко наголосив, що вважає найважливішим завданням, щоб до мирного характеру акції відповідально поставилися і її організатори, і правоохоронці.

Президент України висловив сподівання, що акції матимуть мирний характер і сприятимуть ухваленню законодавчих ініціатив.

"Я сподіваюся, що сьогоднішні акції матимуть мирний характер, і вони абсолютно спокійно завершаться і сприятимуть прийняттю, зокрема, президентських законопроектів", - додав П.Порошенко.

Глава держави також нагадав, що саме за його ініціативою два роки тому було внесено проект змін до Конституції, який передбачав зняття депутатської та суддівської недоторканності.

"Я вніс законопроект - зміни до Конституції, - який абсолютно чітко передбачає скасування депутатської недоторканності. Те, що вони це підтримують, я дуже радий", - сказав П.Порошенко.

Він також зазначив, що суддівську недоторканність у рамках судової реформи вже ліквідовано. "8 тис. носіїв недоторканності вже її не мають, залишилося близько 450 осіб", - резюмував президент.

П.Порошенко також нагадав, що готовий підтримати компромісний законопроект, який передбачає створення Антикорупційного суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА