22:34 18.10.2017

Хакамада вважає цікавою ідею Собчак стати виразником графи "проти всіх"

2 хв читати
Хакамада вважає цікавою ідею Собчак стати виразником графи "проти всіх"

Ірина Хакамада, яка брала участь у виборах президента 2004 року, схвалила рішення Ксенії Собчак висунутися кандидатом у президенти.

"Для мене це очікувана новина, я давно зрозуміла, що Ксенія висунеться. Для мене новиною було, що вона повісила на себе табличку "проти всіх". Не знаю, з чим це пов'язано, але ідея цікава", - сказала Хакамада в ефірі телеканалу "Дождь" у середу.

Вона зазначила, що в умовах, коли опозиціонер Олексій Навальний не має можливості висунути свою кандидатуру, "знову сидіти вдома і нічого не робити - значить, ніхто не побачить, що представляє собою протест".

"Я прекрасно розумію, що її будуть звинувачувати в тому, що мало набрала", - сказала Хакамада, додавши, що Навальний б набрав "так само дуже мало".

За її словами, голосування за Собчак в разі її висунення буде протестним, і її основний електорат знаходиться в великих містах. При цьому її висунення "не відбирає і не додає" голосів, які інакше були б віддані за інших кандидатів, окрім "мікроскопічної" кількості голосів лідера "Яблука" Григорія Явлінського.

Як стало відомо раніше, телеведуча Ксенія Собчак оголосила про свій намір взяти участь у виборах глави держави в 2018 році. Вона запропонувала всім бажаючим записатися в команду на своєму офіційному сайті.

За словами Собчак, вона йде на вибори не просто як кандидат, а як рупор тих, хто не зможе стати кандидатом. Вона пообіцяла озвучувати претензії до існуючої системи, "транслювати послання і лівих і правих, бо проблема корупції, проблема непідконтрольності і незмінності влади - більше, ніж наші ідеологічні розбіжності".

Раніше її можливу участь у виборах прокоментував віце-спікер Держдуми від фракції ЛДПР Ігор Лебедєв. На його думку, "вибори президента Росії за участю таких кандидатів як Собчак перетворють виборчий процес в шоу "Дом-3".

Голова партії ПАРНАС Михайло Касьянов вітає заяву Собчак про намір висуватися в президенти Росії, додавши, що Собчак необхідно вибрати команду, "щоб це серйозно виглядало".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА