19:50 19.10.2017

ОБСЄ продовжила мандат спостерігачів на двох пунктах пропуску на неконтрольованій ділянці кордону з РФ

2 хв читати
ОБСЄ продовжила мандат спостерігачів на двох пунктах пропуску на неконтрольованій ділянці кордону з РФ

Постійна рада ОБСЄ на 1161-му засіданні в четвер схвалила рішення щодо продовження на три місяці, до 31 січня 2018 року, мандата місії спостерігачів на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону.

"Мандат місії, що складається із 22 співробітників, залишається незмінним. Діючи відповідно до принципів безсторонності та прозорості, спостерігачі стежитимуть і повідомлятимуть про ситуацію на двох російських контрольно-пропускних пунктах, а також про переміщення через кордон. Місія діє на місцях із 29 липня 2014 року", - повідомляється на офіційному сайті ОБСЄ в четвер.

У зв'язку з ухваленням цього рішення делегація України в ОБСЄ зробила заяву, в якій висловила глибоке розчарування одноосібною відмовою РФ надати згоду на розширення мандата місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Такі дії РФ свідчать про свідоме небажання сприяти деескалації ситуації на Донбасі та свідомий намір продовжувати постачання важкого озброєння, військового обладнання та боєприпасів, бойовиків і найманців, здійснювати підтримку терористичної діяльності на території України", - йдеться в коментарі МЗС України у зв'язку з рішенням Постійної ради ОБСЄ щодо продовження мандата, оприлюдненому на офіційному сайті українського зовнішньополітичного відомства.

Делегація України закликала РФ до неухильного виконання взятих на себе зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, насамперед положення п. 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року про встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону зі створенням зони безпеки уздовж кордону з боку України та РФ, прогрес у виконанні якого є критично важливим для деескалації ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА