08:31 21.10.2017

Трампа звинуватили в намірі приховати частину документів про вбивство Кеннеді

2 хв читати
Трампа звинуватили в намірі приховати частину документів про вбивство Кеннеді

За кілька днів закінчується 25-річний термін секретності, накладений на архів документів у справі про вбивство Джона Кеннеді. Джерела Politico вважають, що Дональд Трамп відмовиться публікувати всі документи з цього архіву

Адміністрація Дональда Трампа має намір перешкодити публікації повного архіву документів про вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді, який, відповідно до закону, повинна була розсекретити 26 жовтня 2017 року, пише видання Politico з посиланням на обізнані джерела.

Закон про 25-річну заборону на публікацію цих документів був прийнятий Конгресом у 1992 році за часів президентства Джорджа Буша-старшого.

Тоді спеціальна комісія зібрала документи в окремий архів і рекомендувала з міркувань національної безпеки зробити їх секретними ще на 25 років.

Однак у цей архів потрапили також сотні сторінок документів, які відносяться до часу роботи комісії, до 1990-х років. За словами джерела видання, в Білому домі вважають, що вони містять інформацію, публікація якої може все ще завадити національній безпеці. У них йдеться про розвідувальні операції, які відбувалися порівняно недавно і Трамп може відмовитися розсекретити ці документи.

Видання не уточнює, про який обсяг даних може йти мова, кажучи тільки про сотні сторінок документів. Переважна більшість даних, що знаходяться в архіві,  були створені в шістдесятих і сімдесятих роках минулого століття і вони, ймовірно, будуть вперше опубліковані в повному обсязі.

У Білому домі виданню заявили, що намагатимуться зробити все задля публікації максимального обсягу даних.

Джон Фіцджеральд Кеннеді був смертельно поранений 22 листопада 1963 року під час поїздки в Даллас, штат Техас, пострілами зі снайперської гвинтівки. У той же день від отриманих поранень він помер, спеціальна комісія, яка розслідувала вбивство президента, прийшла до висновку, що Кеннеді став жертвою стрільця-одинака Лі Харві Освальда. Суду над ним не було, оскільки Освальд був убитий через два дні після загибелі Кеннеді: під час переведення з поліцейського управління до окружної в'язниці його застрелив власник нічного клубу Джек Рубі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА