08:14 23.10.2017

Порошенко запевнив жителів Авдіївки, що зробить усе для введення миротворців ООН на Донбас і деокупації територій

2 хв читати
Порошенко запевнив жителів Авдіївки, що зробить усе для введення миротворців ООН на Донбас і деокупації територій

Президент України Петро Порошенко в неділю поспілкувався з жителями Авдіївки (Донецька обл.) і зазначив, що вживатиме всіх доступних йому заходів для введення на Донбас миротворчої місії ООН, зокрема на не підконтрольну Україні ділянку держкордону з РФ, що надалі сприятиме миру й деокупації українських територій.

"Я робитиму все від мене залежне, щоб нарешті на українську землю прийшов мир. Мир, якого дуже потребує Україна", - цитує П.Порошенка прес-служба глави держави в неділю ввечері.

Президент зазначив, що необхідно зробити все для того, щоб змусити агресора вивести окупаційні війська, забрати зброю, артилерію і військову техніку, роззброїти незаконні формування і дати українським військам вийти на кордон.

Він нагадав, що в 2015 році виступив з пропозицією про введення миротворців ООН на Донбасі, й підкреслив, що в 2017 році абсолютна більшість країн ООН Україну підтримує.

"Я все роблю для того, щоб миротворці були на Донбасі. І це означає, що на Донбасі припинять стріляти. Це означає, що ми з вами спільними зусиллями принесли мир на Донбас", - сказав П.Порошенко.

За словами президента, миротворці ООН зможуть взяти під контроль і не контрольовану владою України ділянку українсько-російського кордону, що призведе до припинення підтримки бойовиків військами, боєприпасами і важкою військовою технікою. "Щоб авторитет ООН і сила Ради безпеки ООН гарантували нам, що люди зі зброєю більше не будуть обстрілювати ні українських воїнів, ні українських цивільних", - зазначив він.

Президент зазначив, що другим етапом є повернення українського суверенітету на всю окуповану територію, звернувши увагу на важливість цього, зокрема, для Авдіївки. П.Порошенко також згадав про НС, який нещодавно трапився взимку 2016-20117 року, коли місто через навмисні дії бойовиків залишилося без світла, тепла, газу та води. За його словами, бойовики розраховували на евакуацію українською владою жителів міста і подальше захоплення міста членами незаконних збройних формувань.

"Натомість Авдіївка, навпаки, стала символом українського народу. Кожен намагався зробити те, що від нього залежить: наметове містечко, кухні, місця для обігріву. І з ризиком для життя зробити все можливе, щоб відновити енергопостачання", - нагадав П.Порошенко.

Він зазначив, що відтоді влада України налагодила незалежне енергопостачання міста, і наголосив на важливості виконання його доручення щодо відновлення інфраструктури міста.

Глава держави подякував жителям міста, куди останнім часом приїжджає багато іноземних делегацій, за формування на власному прикладі позитивного образу українців у світі. "Ви робите дуже важливу справу - формуєте фантастичний образ українців у світі", - додав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА