19:18 24.10.2017

Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні, що дає підстави для його видворення

2 хв читати
Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні, що дає підстави для його видворення

Державна міграційна служба України (ДМС) заявляє, що наразі є підстави для видворення з України екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, оскільки він ігнорує питання врегулювання свого правового статусу

За заявою, оприлюдненою на сайті ДМС 11 вересня 2017 року, о 9:00 у канцелярію Головного управління ДМС у Львівській області чотири людини, які не пред'явили документів, що засвідчують особу, передали заяву про надання додаткового захисту від імені М.Саакашвілі. До заяви була долучена копія паспорта громадянина України.

ГУ ДМС у Львівській області протягом передбачених законом 30 днів відмовило в розгляді цієї заяви як такої, що подана з порушенням п. 8 ч. 1 ст. 1 (заява не встановленого зразка) та ч.1 ст. 7 (заява подається особисто або через законного представника) закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

"ДМС констатує, що зараз Саакашвілі М. ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні, що дає аргументовані підстави компетентним органам здійснювати процедурні заходи щодо полишення ним території України в рамках чинного законодавства", - сказано в заяві.

Раніше в цей день генпрокурор України Юрій Луценко заявив про те, що Державна міграційна служба відмовила в наданні М.Саакашвілі статусу біженця і, як наслідок, що нині "відсутні будь-які спеціальні обставини", які могли б унеможливити його депортацію або екстрадицію.

Сам лідер "Руху нових сил" на прес-конференції заявив, що не отримував відмови ДМС у наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. При цьому він повідомив, що отримав від цієї служби документ, у якому йому рекомендують додатково особисто звернутися в підрозділ з роботи з шукачами захисту територіального органу ДМС за місцем тимчасового перебування.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі, який в той час перебував за кордоном, українського громадянства.

5 вересня заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу М.Саакашвілі.

10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні прихильників, які фактично прорвали кордон, і відтоді перебуває в Україні. Після цього він звертався до Державної міграційної служби щодо отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту, що є підставою для відмови в екстрадиції в іншу країну.

13 жовтня М.Саакашвілі заявив, що його юристи мають намір подати позов до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про незаконність позбавлення його громадянства України в найближчі тижні. Він підкреслив, що не відмовляється від наміру подати такий позов, і зазначив, що всього на подачу позову в нього було 6 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА