12:07 28.10.2017

Депутати ВР обговорили з Волкером низку питань, зокрема підготовку до другого читання законопроекту щодо Донбасу - Гопко

2 хв читати
Депутати ВР обговорили з Волкером низку питань, зокрема підготовку до другого читання законопроекту щодо Донбасу - Гопко

На зустрічі спецпредставника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера (Kurt Volker) з народними депутатами серед інших тем обговорювалося питання підготовки до другого читання законопроекту щодо відновлення суверенітету України в окремих районах Донецької та Луганської областей, повідомила голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко.

"Відбулася зустріч з Куртом Волкером. Обговорили напрацювання з просування української концепції миротворчої місії ООН серед міжнародних партнерів, законопроект у ВР, який готуємо до другого читання, про визнання російської агресії, територій окупованими, надання захисної зброї", - написала Г.Гопко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Г.Гопко повідомила, що передала листа від "родичів політв'язнів Кремля з Криму та військовополонених Донбасу". "Просимо, щоб гуманітарні питання та порятунок, звільнення українців, заручників були топ-пріоритетом під час перемовин наших західних партнерів із РФ, на зустрічах із Сурковим", - написала вона.

К.Волкеру також передали напрацювання щодо використання "non military force" для примушення РФ піти з України, серед яких блокування будівництва газопроводу "Північний потік-2", зазначила депутат.

У свою чергу народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник, коментуючи в ефірі телеканалу "112.Україна" можливі питання, які обговорювалися на зустрічі президента України Петра Порошенка та К.Волкера, припустив, що дискусія точилася переважно про стан виконання Мінських домовленостей.

"Я думаю, що дискусію вели переважно в контексті виконання Мінських домовленостей. Дискусія з Волкером... думаю, йшла насамперед про те, що ми, з урахуванням прийняття нами необхідних речей, пов'язаних із Мінськими домовленостями, можемо вимагати з боку наших західних партнерів тиснути на Російську Федерацію в частині просування заходів щодо деескалації", - сказав депутат, зауваживши, що один із таких ключових заходів - присутність ОБСЄ на кордоні між РФ та Україною.

Крім того, за його словами, "офіційно звучала заява" про звільнення заручників.

Відповідаючи на запитання про можливу участь К.Волкера на зустрічі в нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, РФ), І.Вінник наголосив: "Консультації в нормандському форматі тривають постійно. Президент перебуває в досить мобільному зв'язку і з Меркель, і з Макроном. Що стосується консультацій із боку Волкера (...) - можливо, ця присутність буде доцільною".

6 жовтня Верховна Рада затвердила в першому читанні президентський законопроект (№7163) про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА